2019-09-10 162 瀏覽
是日約咗老友喺荃灣覓食,聽佢講心事,行經呢間餐廳,見人少少氣氛比較靜咁,就入去試吓。原來餐廳係同貓有關,怪唔之得個名係Catee。餐廳八點前大部分酒類買一送一,不過我哋諗住食晚飯套餐,咩都包晒,就冇嗌到啦。套餐包嘅飲品都有好多選擇。朋友仔嗌嘅濃情朱古力:我試咗一啖,朱古力味好濃,面頭仲有好大一舊cream添,仲要唔使加錢㗎。呢杯係我嗌嘅Mocktail, Virgin Colada。充滿菠蘿味同埋椰子味,好清新又唔會太甜。餐包軟熟,點埋黑醋汁食,開胃。是日餐湯係周打蜆湯,個湯好Creamy,仲好足料添呀,好味。不得不說,餐廳侍應好貼心,落單之後會問我地係咪share食,之後就問我地會唔會想食完一個主菜再上第二個,咁樣安排就唔會攤凍晒啦。服務一流呀!先黎西班牙海鮮炒飯:份量好夠,除咗大蝦青口同蜆之外,啲飯入邊仲有好多嘅墨魚仔,啖啖海鮮呀!個飯掛滿茄汁,配埋海鮮,鮮甜又好味!Catee’s香煎海鮮拼盤:呢個拼盤一上來嘅時候我哋兩個都呆咗,因為好大個⋯成個拼盤入邊原來有三種唔同嘅煎魚、大蝦、青口、蜆、沙律、燒蔬菜同一大舊薯蓉。對於啱啱已經食咗飯嘅我地黎講都幾大挑戰。好就好在朋友最鍾意食魚,同

套餐包嘅飲品都有好多選擇。

濃情朱古力

Virgin Colada

西班牙海鮮炒飯

成個拼盤入邊原來有三種唔同嘅煎魚、大蝦、青口、蜆、沙律、燒蔬菜同一大舊薯蓉。對於啱啱已經食咗飯嘅我地黎講都幾大挑戰。好就好在朋友最鍾意食魚,同埋佢啲海鮮又真係燒得好好味,得出係新鮮彈牙嘅,隔離配菜亦都可以消下滯。值得推薦!

Catee’s香煎海鮮拼盤

最後仲有個士多啤梨蛋糕:唔會太甜,作為結尾唔錯!

總括而言,呢間餐廳嘅價錢同埋質素相符,食物好味,服務周到,環境安靜舒適,係一個談心嘅好地方。
2019-09-03
濃情朱古力