2017-02-17 4442 瀏覽
見到芝士火雞就被吸引了,為此,我地係普天同慶既聖誕節黎一試一入門口就充滿聖誕氣氛一整列既裝飾迎接客人: 左邊係食得既雪人同聖誕老人造型朱古力,甜品;右邊係小朋友玩具客人既座位安排,舒適,空間充足,唔會太迫,又夠熱鬧,仲有氣球增加聖誕氣氛好多小食 造型都精致較喜歡葡撻同蛋餅,cold cut and meat curd偏鹹,煙三文魚亦唔夠魚鮮味,只有鹹味芝士有六種 soft cheese: brie 唔太係我我喜歡既種類 不過大隆芝士同gouda都ok, apricot and mango個cream cheese更係我最愛 pairing既提子味好怪喔原隻ham好吸引 不過食落又唔係個回事 同樣只有鹹卻沒有油香水種菜新鮮多種類 有牛油生菜! 很不錯火雞 原來冇芝士係入面 好失望 燒雞仲有肉香仲好食燒牛肉 一d過熟又粗“鞋” 一d就生到切唔到燴栗子卻好好食 更係西方傳統聖誕必食之選凍海鮮 最鍾意麵包蟹 但好少refill呢個係我最欣賞既section 鐵板燒海鮮 帶子好大隻 不過燒完放到好乾 所以食左一隻就放棄右邊個哥哥負責串燒 同少少烤肉 本來想食羊架 但見到燒得太熟 燒雞翼 薯角等都
見到芝士火雞就被吸引了,為此,我地係普天同慶既聖誕節黎一試

一入門口就充滿聖誕氣氛

燴栗子卻好好食 更係西方傳統聖誕必食之選
海鮮
凍海鮮 最鍾意麵包蟹 但好少refill
鐵板燒 串燒

右邊個哥哥負責串燒 同少少烤肉 本來想食羊架 但見到燒得太熟 燒雞翼 薯角等都太乾 冇乜衝動去試
泰式鱸魚
泰式蒸鱸魚 係蒸老左少少 不過好大條 仲有少少油香
壽司 卷物
除左刺身壽司 卷物係一大推介
卷物好有驚氣 雖然好多人覺得食飯咁飽肚好唔抵 但食應該食質素 而呢d卷物既心機同材料,製成品都幾不錯 特別喜歡芝士炸蝦卷 炸蝦仍然夠乾身夠脆

刺身有八爪魚 三文 呑拿 味道普通

壽司 火炙系較出色 油脂立即出曬黎 同飯絕配
麵檔
麵檔 好多菇 有瀨粉
清湯夠曬
甜品
甜品種類繁多 特別有榴蓮芝士蛋糕 好creamy 芝士味冇搶 變左配角 但配得十分到位 更令榴蓮既甜味發揮得淋漓盡致

movenpick 好多人食 sober and yogurt夾埋最refreshing
仲有好多水果 如菠蘿 哈蜜瓜 橙 等等

食夠不防沖返杯咖啡或茶 旁邊仲有四種果汁可選

另外時不時有特別野 e.g.蒸海鮮 會有職員行黎提醒 大家可以出去排隊拎
2016-12-23
聖誕節