中華小館

2024-05-06 189 瀏覽
成日煲劇,陪住朋友慶祝生日就揀咗呢間中菜餐廳🥳!一聽就知道得獎藥材豐富,所以我哋就忍不住嚟咗試啦!食咗一轉,果然覺得好驚喜!🥳🙀🐠🐟🧮🥬🥦開始嗌嘅就係八味一口豆腐!八味獨特,食落口感👄每一口都有唔同驚喜!豆腐超級滑喉同埋唔肥,我完全停唔到口!😍 🍲再嚟就係竹笙海皇翅,每一口都食得到新鮮嘅海皇,料好足,令到整道菜好有飽足感!我完全食得放不下筷子😍!✔️接著我哋就食咗金獎芝麻鹽焗雞🐔,芝麻嘅香味同雞嘅燒烤香氣好撞伴,成功激发出色嘅口感!真係可歎為觀止!👍 XO醬炒玉帶,一定要大大讚佢嘅料勁新鮮,滿口都係XO醬嘅味道,玉帶食落口又甜又爽脆!呢款係用心做出嚟嘅美食啊!😍睇到我鍾意嘅食物就好似見到寶一樣!全部食物都係做得好精緻,份量足又新鮮,甚至仲要有彈口嘅口感,呢就係中菜嘅魅力所在嘅!💕💓啱啱講完最愛就要講返最後一味好食嘅,就係甜品一定會有嘅!今次我哋食咗生磨蛋白杏仁茶😍,真係飲足一碗,整個人都變得好舒服呀!😻總結返,我覺得餐廳嘅食物非常值得推薦!最緊要係餐廳嘅氣氛好好,服務員好有耐性同埋友善!如果你係食「飯」其中一名,又鍾意試新野,一定要嚟中華小館一試喎!我嚟緊定必再嚟!😼🥳👍