餐廳: 醉胡爐
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2017-08-28 255 瀏覽
同朋友食咗好食嘅嘢,癮起要打翻食評。留意到門面已經覺得地方應該都幾大幾舒服,入到去都覺得地方好寬敞,樓底高,絕對係放低朝早忙到爆嘅心情Menu嘅嘢食主要有呢啲刺身每款都有兩塊(2人份),每樣嘢都相當有鮮味,我對蝦要求都少少高,一定要食到肥美同鮮甜感覺,佢係俾到我另外覺得難忘嘅係Otoro,食到油脂連同魚鮮味,係好大嘅享受,質地都好Soft串燒燒嘅程度捉得好好,無論鱔定豚肉,一食已經食到佢本身有嘅鮮味,尤其黑豚肋肉,肉汁同本身嘅油脂濃郁到唔想即時食其他野住嚟到主食,我估唔到佢Menu嘅火焰A5和牛真係會有得視覺上都享受到,即場點火燒牛油,再幫我地平均搽係和牛上,第一時間食和牛,又係鮮味十足,肉質鮮嫩,佢配上嘅醬汁都非常恰到好處,唔會過龍蓋過牛肉味;配菜、薯蓉絕對唔馬虎,排得好靚,薯蓉好香同好creamy我最期待嘅海膽意大利飯,意大利飯最緊要唔可以太過冧/生/唔入味,佢做得好好,我第一次將佢成版撈埋食,口感絕對有三重感受又有海膽又有意大利飯仲有香菇嘅味道。個人覺得最緊要唔好撈得太多下,令自己每食一啖飯都有一淡淡的海膽感覺到馬刀貝用清酒煮,馬刀貝勁有鮮味再配搭買清酒其實已經好好味,佢加左一啲
同朋友食咗好食嘅嘢,癮起要打翻食評。

Menu嘅嘢食主要有呢啲

刺身拼盤  -  大

白鱔串燒
黑豚肋肉串燒

火焰宮崎秋A5和牛  (8oz)

原板海膽燴意大利飯

馬刀貝用清酒煮,馬刀貝勁有鮮味再配搭買清酒其實已經好好味,佢加左一啲香料,例如有少少辣椒、蒜同香葉,即刻將成個香味昇華

清酒煮馬刀貝

一路食環境都唔會好嘈,有輕鬆嘅音樂,同朋友搵地方傾計享受的確係唔錯嘅地方,如果我個肚仲有位都想食埋甜品

2017-08-28
刺身拼盤  -  大
白鱔串燒
黑豚肋肉串燒
火焰宮崎秋A5和牛  (8oz)
原板海膽燴意大利飯
清酒煮馬刀貝