餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2021-01-20 170 瀏覽
日本料理一直都係我至愛🥰呢間築地日本料理餐廳坐得好舒服,食物又唔錯!重點係杯茶,每一杯都會跟一個獨立茶包,水滾茶靚😂🦪吉列炸生蠔四大粒炸到脆卜卜嘅生蠔,咬入口蠔汁出哂嚟!炸得啱啱好,唔會太乾,又夠大隻👍🏻👍🏻👍🏻🍙海膽帶子卷一口帶子刺身加上火炙海膽,味道鮮甜!配上牛油果加青瓜,口感柔軟加爽脆👍🏻👍🏻👍🏻🥠日本芝士年糕外脆內軟嘅芝士年糕,食極都唔夠喉😋🍜黑蒜油豬軟骨拉麵點解?點解?一碗望落平平無奇嘅拉麵點解可以咁好食㗎🤩豬軟骨嘅size差唔多有手掌咁大呀✋🏻質地炆得好腍!味道有啲似扣肉味,夠入味!拉麵煮得夠彈牙,而且條條分明,每條都掛上湯汁,一流👍🏻黑蒜油夠哂香,飲落又唔會覺得好油膩👍🏻喺香港好難得食到一碗煮得咁好嘅拉麵😍感動🥺🍱三文魚海膽丼厚切三文魚,配上鮮甜海膽加埋一件玉子,猶如喺日本食到嘅味道👍🏻

🦪吉列炸生蠔

🍙海膽帶子卷

🥠日本芝士年糕
日本芝士年糕

外脆內軟嘅芝士年糕,食極都唔夠喉😋

🍜黑蒜油豬軟骨拉麵
黑蒜油豬軟骨拉麵