介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵 海鮮丼 在旺角 🇯🇵。大勝丼 Daikatsu Don。旺角新城5樓。大勝自選丼 Optional Sashimi Don白醋飯 White Sushi Rice @ HKD10 / 赤醋飯 Red Sushi Rice @ HKD18蟹棒 Crab Sticks / 甜腐皮 Sweet Beancurd / 蟹籽Crab Roe /醋鯖魚 Mackerel with Vinegar / 芥辣八爪魚 Octopus with Wasabi。HKD18 @ 每款三文魚 Salmon / 自家製玉子燒 Fried Egg / 北寄貝 Surf Clam。HKD20 @ 每款辣味三文魚 Spicy Salmon / 劍魚腩 Swordfish / 馬刀貝 Razor Clam 。HKD22 @ 每款三文魚腩 Prime Salmon / 榮螺 Whelk 炙燒穴子 Seared Conger Eel / 。HKD26 @ 每款油甘魚 Yellowtail /北海道八爪魚 Hokkaido Octopus /紋甲鱿魚 Squid。HKD28 @ 每款甘蝦 Sweet S
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵 海鮮丼 在旺角 🇯🇵
。大勝丼 Daikatsu Don
。旺角新城5樓

油甘魚 Yellowtail /
北海道八爪魚 Hokkaido Octopus /
紋甲鱿魚 Squid
。HKD28 @ 每款

甘蝦 Sweet Shrimp / 赤貝 Ark Shell
樱花鱿魚 Sakura Squid /
。HKD32 @ 每款

三文魚籽 Salmon Roe
。HKD36

蟹膏 Crab Paste
。HKD38

吞拿魚 Tuna /
炙燒左口魚 Seared Olive Flounder Muscle
。HKD42 @ 每款

碎蔥吞拿魚蓉 Minced Toro with Spring onion
。HKD45

帆立貝 Scallop /
磯煮鮑魚 Abalone with Soy Sauce
。HKD48 @ 每款

牡丹蝦 Botan Shrimp
。HKD68

海膽 Sea Urchin
。HKD78

🤫 啱啱個星期五又係蛇王星期五🤭..Lunch Time出咗去做Facial加埋揼個骨..搞掂晒之後都已經三點幾餓到肚都攣..好彩出發之前已經諗定要食啲乜..一離開間Shop就即刻狗衝去食嘢..今次我揀嘅係放咗喺我OpenRice個想食List好耐嘅大勝丼
🤫 過晒食飯時間..上到去基本上係鍾意坐邊就坐邊..侍應姐姐放低Menu話我知油甘魚腩同埋唔知乜賣晒..然後就去拎杯茶俾我..諗咗兩諗我決定食可以瘋狂叫自己想食嘅嘢嘅大勝自選丼..雖然話係可以瘋狂咁叫自己想食嘅嘢..但係我都有自知之明嘅..肥咗咁鬼多..係咁二叫五個餸算啦🤪
🤫 填完Order紙..等咗一陣間..海鮮丼送到..第一個感覺係..喂~又幾足料喎..你睇嗰Pat蟹膏..堅多個喎唔係講笑..仲有嗰兩塊油甘魚..都真係好厚切..而且鮮甜..我最鍾意食嘅馬刀貝夠晒爽口..仲有三大片咁多..平時啲魚生飯真係好少見可以揀馬刀貝㗎..然後加拿大海膽份量都唔少㗎..如果我冇記錯應該係有成四條..仲要係新鮮甜美嘅海膽嚟㗎..另外仲有冇得輸嘅拖羅蓉..份量亦都好多..搞到我食得晒成個飯啊..都唔知點算呀而家🤭
🤫 呢個自選海鮮丼仲會跟埋一個麵豉湯同埋甜品..糯米糍一粒..麵豉湯嚟講都OK大碗嘅..有兩條豆腐卜仔..味道屬於正常..冇乜太特別..至於糯米糍呢..可能因為我三點幾四點去到其實係落場時間啦..侍應姐姐休息緊就聽唔到我叫埋單..咁我咪自己行出去埋單囉..然後喺收銀位嗰度姐姐就俾粒糯米糍我..不過我都起咗身諗住走啦..所以我冇要到..咁之前睇OpenRice嘅時候都有留意到有啲人嘅評語係話呢度服務唔係幾好..咁我都想好老實咁講下..其實侍應姐姐就唔係話態度唔好嘅..佢要做嘅嘢都做齊嘅..就係嗰種講嘢冇尾音嘅說話方法囉..會令到人覺得態度好似唔係咁好咁..係囉..如果呢一方面可以留意一下嘅話咁應該會好好多嘅..呢度嘅刺身品質相當唔錯..價錢又合理..座位都幾舒服啊..而且抬頭一望都見到一啲令人眼睛舒服嘅Poster同埋Banner..好值得大家嚟支持支持嘅
🤫 黃色經濟圈
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
下午茶