2021-10-26 70 瀏覽
好耐無黎來佬餐廳,聞說新菜式入面有我鍾意既鴨胸同焗蠔,就同sis一齊黎試下👭其中2道前菜有驚喜😚😚波菜同煙肉份量岩岩好,唔會太咸,同蠔味好夾👍記得下面啲藍色鹽係唔食得(但好靚😍😍)蟹粉蟹籽一口酥,估唔到上左枱30分鐘,一口酥依然可以食到「chop chop聲」,堅脆!!蘋果沙律略嫌太多醬,蓋過了蘋果味。黑松露湯好夠松露味😊松露迷必揀🙌🙌🙌鴨胸上枱粉嫩,慢煮肉味係重啲😎😎個莓醬一定要試!!同個鴨胸好match, 畫龍點睛感。如果可以熱多少少就好喇!可能個鴨胸好食,就覺得羊架失色左啲🤭熱度唔夠,羊味略淡。又到我最鍾意的甜品環節🤤🤤🤤心太軟一切開就聞到好香朱古力味。側邊個雲尼拿雪糕岩岩好,軟軟地,又唔會太溶,可以中和返朱古力甜味。西米奶凍不過不失,但芒果雪糕要放到最後食先軟少少🤏略嫌太硬秋天,尤其係女性,有機會就要飲紅棗水。咖啡都ok同朋友chill下傾計食飯,我都鍾意揀來佬❤️起碼唔會嘈生晒🤭🤭

黑松露湯好夠松露味😊松露迷必揀🙌🙌🙌

可能個鴨胸好食,就覺得羊架失色左啲🤭熱度唔夠,羊味略淡。

西米奶凍不過不失,但芒果雪糕要放到最後食先軟少少🤏略嫌太硬

秋天,尤其係女性,有機會就要飲紅棗水。咖啡都ok

波菜煙肉芝士焗蠔、蟹粉蟹籽一口酥、烤露筍沙律、蘋果沙律
黑松露野菌湯和海鮮酥皮湯