2017-08-16 163 瀏覽
我時常聽到吉列牛,今晚老公話帶我去旺角吃它,咁就當然好啦,又有新野食。老公訂咗位,所以唔駛等就可以直入,不過如果下次再來都係要早些,因為到了七點,已經有人坐係外等。這裡可以選擇不算多,我們揀了這裡主打的兩個食品,一個是吉列牛定食,另一個是忌廉咖哩牛肉烏冬,如果兩個一起點只係$248,仲有兩礶汽水。吉列牛定食有飯、蕃茄、豆腐,仲有一碟wasabi 沙律醬及一碟酸汁,用來點牛肉,至於牛肉用吉列粉和蒜粒炸過外皮,內𥚃是五成熟的,侍應為我們將枱上火爐點火之後,我們試過最好味的牛肉,係燒大約20-30秒,再用少許wasabi 點來吃,肉質都幾好,不過兩件牛肉都有唔同牛肉味。忌廉咖哩牛肉烏冬,忌廉經攪拌過,所以好軟滑,撥開忌廉就見到有烏冬,仲聞到濃濃的咖哩味,烏冬唔算彈牙,不過混合了忌廉和咖哩,都算幾好味。我們覺得兩個吃了這個餐,都算飽肚,都係2佰幾,已經算低食。

忌廉咖哩牛肉烏冬

我們覺得兩個吃了這個餐,都算飽肚,都係2佰幾,已經算低食。
  • 吉列牛定食