2024-03-11 214 瀏覽
#新蒲崗 #茄蕃湯 #牛骨髓 #良心小店 💛究竟百幾二百蚊碗麫,值唔值得?試過你就知喇~ 舖頭位於mikiki地庫,一田隔離。原來以前嘅餐廳,大部分都換晒,其中一間變咗蕃茄仔✨。如果你同我一樣係蕃茄鍾粉,真係要必試!最重要重要重要係食辣!佢個湯底好似用了一百個蕃茄整出來咁,超濃稠,基本上飲湯都飽,再加埋佢個麻辣,完全加分。//特級牛魔王//牛肩胛 | 和牛𦟌 | 厚切牛舌 | 牛骨髓有四隻唔同的牛,都係賣幾百幾蚊一個set!!牛骨髓要刮出嚟食,勁重油脂感,好濃好香另外和牛𦟌好腍身,好入味。呢個價錢,有咁多款牛食,其實真係唔算貴。我仲多滑加了芝士,韓式拉絲咁樣樣,細食女仔唔好學我,因為真係飽到full 。//牛魔王 配烏冬//牛肩胛 | 和牛𦟌 今次揀了稻庭烏冬,比其他更掛湯!個人更加鍾意,牛𦟌勁厚切,有陣淡淡的滷水味,而牛肌胛輕輕煎香過,好重牛味。Dinner Set 會有飲品跟甜點,果段揀了奶茶!茶走,係無得輸,香滑亦好濃味。記得記得要試!必食忌廉蟹餅,真係如其名,必食! 外脆內軟好重忌廉味! 跟餐仲有一小件蛋糕,餐後甜點都算唔錯架!
#新蒲崗 #茄蕃湯 #牛骨髓 #良心小店 💛

究竟百幾二百蚊碗麫,值唔值得?試過你就知喇~

//特級牛魔王//
牛肩胛 | 和牛𦟌 | 厚切牛舌 | 牛骨髓
有四隻唔同的牛,都係賣幾百幾蚊一個set!!
牛骨髓要刮出嚟食,勁重油脂感,好濃好香
另外和牛𦟌好腍身,好入味。

呢個價錢,有咁多款牛食,其實真係唔算貴。

//牛魔王 配烏冬//
牛肩胛 | 和牛𦟌