6天前 30 瀏覽
對於蕃茄控的我而言, 剛巧看到Mikiki有蕃茄仔就二話不說走進餐廳 😆 八時左右客人也不算少, 基本上是滿座的 😊 餐廳提供不少晚餐款式, 除了蕃茄湯類還有拌麵, 在我而言來這裡重點就是蕃茄湯, 朋友雖然認同卻選擇了其他種類 😅特級牛魔王 $172上面已說了, 麵底可選擇招牌麻香拌麵 (加$3), 而我則選擇了讚岐烏冬 (加$8), 牛魔王包括牛肩胛, 和牛𦟌, 厚切牛舌和牛骨髓, 絕對是牛魔王之選 🤩 不得不讚厚切牛舌, 煎得非常香口, 醃料份量恰當, 口感像極煎午餐肉! 😋 中心部份稍微煙韌, 外脆內軟。牛𦟌比較軟淋, 內含少量膠質。牛骨髓牛味最重, 能嚐到其油香。另外湯底用蕃茄長時間淆製而成, 酸中帶甜, 味道濃厚而不太稠 😋熱溶芝士厚切牛舌 $121朋友選擇了拌麵, 跟蕃茄烏冬相比比較油膩, 輕微的麻辣味, 我覺得味道上可以再濃一點。而這件牛舌會比較有牛舌的口感, 充分感受舌的厚度和煙韌度 🙃 要知道我不愛牛舌主因就是其口感, 所以整體我都覺得蕃茄湯底較出色 👍🏻我們還加了兩件忌廉蟹肉薯餅, 炸粉不厚, 薯餅內非常軟滑, 加了點蟹肉, 所以會吃到其鮮味。另外每個晚餐都有一件T

特級牛魔王 $172

熱溶芝士厚切牛舌 $121

熱溶芝士厚切牛舌

我們還加了兩件忌廉蟹肉薯餅, 炸粉不厚, 薯餅內非常軟滑, 加了點蟹肉, 所以會吃到其鮮味。另外每個晚餐都有一件Tiramisu, 口感比想像中幼滑 ☺️ 餐廳食物質素很好, 但其中一位比較年輕的職員一直都黑著面的, 態度真係一般。

2024-05-17
2024-05-12 91 瀏覽
勁滿足的牛魔王❤️今次去到新蒲崗Mikiki~行到最低嗰層有幾間餐廳,見到呢間都幾吸引😊見到佢一共有3間分店,睇來都係連鎖,所以入去試下…見隔離食咗個勁大碗嘅特級牛魔王,所以我都決定叫返個~哈哈😄1.特級牛魔王牛魔王嘅份量都算幾大碗,一上到嚟係有少少O咗嘴🫣首先兩塊厚切牛舌已經好驚喜🥹🥹難得商家咁慷慨…牛骨髓勁大條,不過就係淨係食中間個骨髓,骨髓充滿幾香的牛味~但比較油膩~和牛腱得1片,不過都幾大塊🫢牛肩胛有兩片~相對比較薄啲,不過成碗嘢都幾香牛味❤️❤️❤️2.豚三寶豚三寶有豬扒、豬軟骨和豚片,因為小食選左特濃煙燻芝士,鋪上面☝️都幾好食~~芝士配埋熱湯,散發著香臭的芝士味🤣感覺都唔錯的☺️☺️3.檸檬百香果花茶清清甜甜的百香果味,配一點檸檬的苦澀😊4.雜香果菊花菊呢杯甜甜地😝都幾好~5.忌廉烤蟹薯餅跟餐配的小食嚟~有2件😝 薯餅的裡面錦錦的~配搭BB沙律醬都好香口,幾好👍7. 提拉米蘇跟餐送的甜品~cream的分布較多,有輕輕的咖啡味,食完成個餐後最終配個甜品~滿足感大大提升❤️整體來講,今次的食物都算滿意,特別係特級牛魔王真係份量好足料🤣完全飽到飛起🫣性價比完全好OK!差啲飽到食唔落啦🫣📍新蒲崗
勁滿足的牛魔王❤️

見隔離食咗個勁大碗嘅特級牛魔王,所以我都決定叫返個~哈哈😄

1.特級牛魔王

2.豚三寶

3.檸檬百香果花茶
清清甜甜的百香果味,配一點檸檬的苦澀😊

4.雜香果菊花菊
呢杯甜甜地😝都幾好~

5.忌廉烤蟹薯餅

7. 提拉米蘇

📍新蒲崗太子道東638號Mikiki LG樓LG7A號舖
📍銅鑼灣希雲街5號地舖
📍九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖

#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #黃怪獸自家製 #香港美食 #香港好去處 #香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食 #蕃茄仔 #redobject
牛魔王
薯餅
  • 特級牛魔王
  • 大滿足豚三寶
2024-05-12 50 瀏覽
宜家既人越黎越講求天然同健康,番茄湯🍅🥣變左係其中一個trend,同時小編亦都好鍾意食😜 之前有食過呢間,今次見開左分店就二訪再試下,佢地既番茄湯🍅🥣都係一如既往咁濃郁同真材實料,見到碗邊既番茄蓉🍅都開心😌 難得既係連啲肉同配料都高質同好用心咁整,值得一試👍🏻 裝修方面用淺色既木系🪵同紅色為主,有唔同樣既番茄🍅同牛🐮icon, 感覺幾得意~(5 😍 係滿分,🤩係半分) 晚市套餐:主菜 + 小食 + 野飲 + 甜品特級牛魔王 🐮😈👑 - $164 (好味指數:😍😍😍😍🤩)首先要講下佢地既招牌番茄湯底🍅🥣,佢地每日都會用30斤新鮮番茄🍅,加埋豬骨🍖、大量蔬菜🥬同香料煲足4個鐘,跟住再用blender打爛所以幾creamy,真係真材實料👍🏻 個顏色係天然既紅色,碗邊直頭會見到番茄蓉🍅,質地濃稠,味道微酸,有芳香既番茄味🍅,唔會靠茄膏茄醬🥫,幾好食😋 個料今次就係叫左牛魔王🐮😈👑,裡面有牛肩胛 🐮、和牛𦟌 🐮、厚切牛舌 🐮👅同埋牛骨髓🦴~ 牛肩胛係膊頭位,肉質細緻軟嫩,油花分佈均勻,牛味🐮濃郁🤩 個和牛𦟌🐮既肉味香濃,質感爽滑,有啲膠質,肉位軟嫩~ 個牛舌🐮👅好厚身,整得好腍又有咬口,有幾香既

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

晚市套餐:主菜 + 小食 + 野飲 + 甜品
特級牛魔王

特級牛魔王 🐮😈👑 - $164 (好味指數:😍😍😍😍🤩)

個料今次就係叫左牛魔王🐮😈👑,裡面有牛肩胛 🐮、和牛𦟌 🐮、厚切牛舌 🐮👅同埋牛骨髓🦴~ 牛肩胛係膊頭位,肉質細緻軟嫩,油花分佈均勻,牛味🐮濃郁🤩 個和牛𦟌🐮既肉味香濃,質感爽滑,有啲膠質,肉位軟嫩~ 個牛舌🐮👅好厚身,整得好腍又有咬口,有幾香既油脂味,夠juicy 又有幾香濃既牛味🐮~ 而牛骨髓🦴滑膩醇香,味道獨特,有油香同creamy但唔會漏~ 連埋啲滑溜軟腍又索味既上海麵🍜,飽肚又滿足😌
豚三寶

豚三寶 🐷 - $128 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
食完牛🐮就叫個豬🐷試下,三寶分別係豬排🥩、豬軟骨🍖同豚片🐷,個豬排🥩煎到金黃色同有啲燶邊,香口惹味,肥瘦適中,肉味香濃,有油香又唔漏~ 豬軟骨🍖香甜入味,啖啖肉咁質地軟腍,豬味🐷濃郁,幾重骨膠原,所以食完個嘴有少少黏黏地tim😜 另外仲有豚片🐷,雖然偏瘦,但一啲都唔柴,有芳香既豬味🐷,juicy同肉質軟嫩~ 至於呢個餐既小食就揀左放喺麵🍜上面既特濃煙燻芝士 🧀,燒左🔥之後更加有鹹香同提鮮,令到個質地更加醇厚🤩 配埋粗身又煙韌既刀削麵🍜,索湯🥣又索晒啲肉🐷既精華幾正🤤
必食忌廉蟹肉薯餅

必食忌廉蟹肉薯餅 🦀🥔🫓 (好味指數:😍😍😍😍)
個蟹餅🦀🫓裡面係忌廉薯蓉黎,所以質感軟滑creamy,有幾清香既奶味🥛,表皮唔會好厚,香脆又唔會油膩,加上有啲蟹🦀既成份所以鮮甜啲,如果再多啲就更加好~

雜香果菊花茶 🌼🍵 & 檸檬百香果花茶 🍋🍵 (好味指數:😍😍😍🤩)
兩杯味道差唔多,係自家製既,清清地,有淡淡既酸味同果香,感覺幾健康,如果濃味啲就更加好~
Tiramisu

Tiramisu ☕️🍰 (好味指數:😍😍😍🤩)
呢個Tiramisu ☕️🍰係跟餐甜品,質感比較厚實,個mascarpone cheese🧀️既奶味🥛算幾出,口感幾creamy,甜度適中,有埋濕潤軟熟既海綿蛋糕🍰,以送既甜品黎講質素算係咁~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
Tiramisu
2024-03-14 503 瀏覽
日日新鮮熬製的番茄湯底, 連番茄都打成蓉放入湯中, 絕對真材實料, 吃到啖啖真正的酸酸甜甜番茄肉🍅, 我比較鍾意佢帶酸夠天然, 而非只用茄膏茄汁做的味道. 呢度嘅份量超級大碗, 基本上男仔淨食碗麵都夠, 加埋野飲同小小口痕嘅小食就嗌套餐抵d特級牛魔王有齊牛肩胛、和牛𦟌、厚切牛舌、牛骨髓🐮 其中最吸睛莫過於成條骨裝住俾你用匙羹刮牛骨髓食, 好似高級法國菜咁🦴 我最鍾意就係和牛𦟌, 腍滑到不得了 牛舌有成吋厚又係勁腍! 牛肩胛薄薄地少脂肪, 就係食佢嘅牛味. 另一碗嗌咗鴨, 唔係ready-made嘅煙鴨胸, 係超級驚喜 厚切鴨胸扒超厚肉又夠juicy, 啖啖肉真心正又無game嘅腥味🦆鴨皮烤到焦香, 小食揀咗特濃煙燻芝士擺上去係絕配🧀 麵最主要有兩款, 刀削麵夠爽口彈牙上海幼麵就掛到好多湯, 食到好似沾麵咁🍝其他小食仲試咗忌廉蟹肉薯餅, 新鮮即炸外脆內軟, 個心好creamy🥔餃子細細粒係手工製嘅, 皮薄豬肉餡多🥟 套餐包埋兩大杯花茶凍飲, 真係好豐富🌼餐廳係Mikiki地庫一田外有一行食肆, 算係易搵位唔駛排隊, 光猛又坐得舒服-特級牛魔王 (套餐$164)(刀削麵|必食忌廉蟹肉薯餅(

輕煎三味鴨

鴨皮烤到焦香, 小食揀咗特濃煙燻芝士擺上去係絕配🧀
特濃煙燻芝士

麵最主要有兩款, 刀削麵夠爽口彈牙
刀削麵

上海幼麵就掛到好多湯, 食到好似沾麵咁🍝
上海麵

媽媽手工餃

特級牛魔王 (套餐$164)
(刀削麵|必食忌廉蟹肉薯餅(2件)| 雜香果菊花茶(凍))

輕煎三味鴨 (套餐$118)
(上海麵|特濃煙燻芝士|檸檬百香果花茶(凍))

媽媽手工餃 ($22/3粒)
蕃茄仔
刀削麵
上海麵
媽媽手工餃
2024-03-14 280 瀏覽
前排去咗新蒲崗嘅mikiki商場,以前成日黎,依家隔咗好一段時間無黎,就見到呢間新開嘅---🌟蕃茄仔 | Red Object🌟餐廳係以蕃茄為主題,就連佈置裝修同顏色都係圍繞住蕃茄,幾特別✨️每個套餐都包小食、甜品同飲品,我覺得性價比幾高,小食可以選擇嘅款式都好有誠意,食物味道又好食💕._.🦀 | 套餐:黄金蟹皇配原隻磯燒鮑魚拌麵 | 🦀(+$12配特濃煙燻芝士、+$10轉米製通粉拌櫻花蝦)小食:65度有機温泉蛋飲品:+$15 IF Coconut Water見到蟹又係心心眼嘅時候,仲要撘配一隻磯燒鮑魚,完全滿足曬我想食海鮮嘅慾望☺️蟹膏蟹肉嘅拌面,滿滿嘅蟹肉分佈曬係啲面到,啖啖都食到濃濃嘅蟹肉蟹膏味,味道較濃,配上淡味嘅米製通粉好夾,有啲似短版嘅米線感覺,仲有啲櫻花蝦增加口感😆.🐂 | 套餐:牛魔王刀削麵 (雙拼) | 🐂(+$12配特濃煙燻芝士、+$8麻辣蕃茄湯底小辣)小食:必食忌廉蟹肉薯餅(2 件)飲品:三角茶包焙茶(綠茶)成碗嘅湯底係濃郁嘅蕃茄湯,湯嘅味道唔會過鹹,完全可以當西式蕃茄湯咁飲,每啖面再飲啖蕃茄湯好perfect👍🏻蕃茄湯底黎講我幾鐘意呢種,所以覺得好出色,令我印象深刻
._.
🦀 | 套餐:黄金蟹皇配原隻磯燒鮑魚拌麵 | 🦀
(+$12配特濃煙燻芝士、+$10轉米製通粉拌櫻花蝦)
小食:65度有機温泉蛋
飲品:+$15 IF Coconut Water
🐂 | 套餐:牛魔王刀削麵 (雙拼) | 🐂
(+$12配特濃煙燻芝士、+$8麻辣蕃茄湯底小辣)
小食:必食忌廉蟹肉薯餅(2 件)
飲品:三角茶包焙茶(綠茶)
成碗嘅湯底係濃郁嘅蕃茄湯,湯嘅味道唔會過鹹,完全可以當西式蕃茄湯咁飲,每啖面再飲啖蕃茄湯好perfect👍🏻蕃茄湯底黎講我幾鐘意呢種,所以覺得好出色,令我印象深刻可以再食多次✨️
._.
📍新蒲崗太子道東638號Mikiki LG樓LG7A號舖📍銅鑼灣希雲街5號地舖📍九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖*▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今日到訪呢間蕃茄仔已經有三間分店,以每日新鮮熬製嘅濃郁嘅蕃茄湯作賣點,湯頭非常吸引😍✨炭香脆嫩雞扒|65度溫泉蛋|特濃煙燻芝士|刀削麵|麻辣蕃茄湯湯底中辣食湯麵必點麻辣蕃茄湯,湯底顏色鮮艷,味道濃郁,雞扒勁有炭香味,外皮好脆口,而雞扒入口亦軟腍,好食!我哋仲加配咗溫泉蛋同特濃芝士,雖然配搭非常邪惡,芝士味極濃,不愧為「特濃」,係勁加分🫶🏻 推薦!✨熱熔芝士厚切牛舌|65度溫泉蛋|上海麵除咗雞扒,仲叫咗厚切牛舌,牛舌共有三大片,口感比較軟腍,不甚有咬口,比較之下,個人比較推薦雞扒多啲🫶🏻 朋友叫嘅係蕃茄湯,同樣湯底非常濃郁,非常不錯。✨忌廉蟹肉薯餅忌廉蟹肉薯餅味道不錯,入口熱辣辣,忌廉蟹肉口感細嫩。✨香脆炸餃子香脆炸餃子值得推薦!上枱時都係熱辣辣,而且外皮非常香脆,餃子餡味道不錯。✨麻香牛展麻香牛展亦係小食之一,味道香而帶點麻辣,非常開胃。✨廣島吉列蠔吉列廣島蠔有三件,炸皮香脆而且唔厚,吉列蠔味道正常,不錯☺️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍新蒲崗太子道東638號Mikiki LG樓LG7A號舖
📍銅鑼灣希雲街5號地舖
📍九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖*

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨熱熔芝士厚切牛舌|65度溫泉蛋|上海麵

✨忌廉蟹肉薯餅
忌廉蟹肉薯餅味道不錯,入口熱辣辣,忌廉蟹肉口感細嫩。

✨香脆炸餃子

✨麻香牛展
麻香牛展亦係小食之一,味道香而帶點麻辣,非常開胃。

✨廣島吉列蠔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-05-13 7 瀏覽
蕃茄仔主打自家鮮製蕃茄濃湯,各款配料,麵底組合十分吸引。我同朋友見到佢嘅晚市套餐,非常抵食,包括主食,甜品小食飲品,一次過滿足晒所有要求。特級牛魔王配刀削麵一碗可以試齊哂咁多款叫,最特別最吸晴就係原條牛骨髓,夠哂霸氣。火槍燒一燒加小少少鹽胡椒已經好好味。另外,我最鍾意就係和牛展,入口即溶。蕃茄湯底亦都係招牌,茄味夠哂濃,配刀削面掛哂湯咁食,正!豚三寶配招牌麻香拌上海麵豚肉好有油香,另外加咗少少錢轉左麻香撈面,真係好有驚喜,花椒嘅麻好過癮,撈面特別開胃,如果兩個人嚟食真係一個轉呢個,咁就又可以食到蕃茄濃湯又可以試到呢個面。睇返完來分別有3間分店新蒲崗太子道東638號Mikiki LG樓LG7A號舖銅鑼灣希雲街5號地舖九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖*】

特級牛魔王配刀削麵

豚三寶配招牌麻香拌上海麵

睇返完來分別有3間分店
新蒲崗太子道東638號Mikiki LG樓LG7A號舖
銅鑼灣希雲街5號地舖
九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖*】
2024-05-06 13 瀏覽
主食+$36升級套餐,套餐當然有主食,再跟小食、甜品及飲品主食🍜牛魔王雙拼 (牛肩胛及和牛𦟌)$90米製通粉伴櫻花蝦+$10牛肩胛牛味濃香,軟淋得嚟又有口感,和牛𦟌有嚼勁之餘仲唔肥膩,配上煙韌Q彈米製通粉,索哂個特濃蕃茄湯汁,微酸爽香,裏面仲有好多鹹香脆脆嘅櫻花蝦,超正;另外仲加配咗溫泉蛋+$12及泡菜+$12,呢兩款配菜同個蕃茄濃湯超夾,超豐富🍜輕煎三味鴨烏冬$82鴨皮微微焦香,使得油香溢出,鴨肉軟嫩,與蕃茄濃湯烏冬嘅配搭非常合拍,再加配咗特濃煙燻芝士+$12及泡菜+$12,整體濃香但唔膩🥡小食忌廉蟹肉薯餅新鮮炸起熱辣辣,外面超香脆,內裏creamy🍰甜品套餐跟甜品,仲要係tiramisu 蛋糕,實滿足飲品🥤檸檬百香果花茶微甜酸酸地,幾清新🥤川寧英式冰紅茶紅茶味濃郁但又唔覺苦澀好喜歡佢嘅蕃茄湯底,非常濃厚,好似超creamy嘅羅宋湯一樣
主食+$36升級套餐,套餐當然有主食,再跟小食、甜品及飲品

主食
🍜牛魔王雙拼 (牛肩胛及和牛𦟌)$90
米製通粉伴櫻花蝦+$10

🍜輕煎三味鴨烏冬$82

🥡小食
忌廉蟹肉薯餅
新鮮炸起熱辣辣,外面超香脆,內裏creamy

🍰甜品
套餐跟甜品,仲要係tiramisu 蛋糕,實滿足

飲品
🥤檸檬百香果花茶
微甜酸酸地,幾清新

🥤川寧英式冰紅茶
紅茶味濃郁但又唔覺苦澀

2024-05-03 4 瀏覽
Mikiki分店態度極差,不用手機下單便被店員以極不尊重態度對待,在旁邊以極大聲量扔碗碟,放餐時亦表現不快,扔下餐盤離去,非但沒有尊重,還令人感到受侮辱。而且味道不佳,湯底沒有蕃茄味,刀削麵亦十分難食,如同未煮熟一般。一個餐點賣90元的價錢,卻只有四片肉和得到受人侮辱的服務。總體而言是一次極差體驗,望 貴店能盡快改善,特別是員工態度,其實只有一名員工,卻連累全體員工,當真是害群之馬。這次體驗令人感慨如今香港的服務態度日益倒退,不望好,連正常的服務都無法提供。
2024-05-03
2024-05-01 5 瀏覽
不嬲都好鍾意食蕃茄,所以朋友介紹咗我過嚟Mikiki食蕃茄仔🥳初時以為會好似茶餐廳咁嘅格局,但係原來都坐得好闊落。同朋友叫咗兩個set,包飲品小食同埋甜品,價錢都幾抵🌟🐮特級牛魔王份量大有牛骨髓、牛𦟌、牛肉片、牛舌,啱晒貪心嘅我。最鍾意係濃湯蕃茄湯有好多蕃茄蓉,好濃郁同埋食得出係冇味精食完都唔會口渴,我揀咗配烏冬,一路掛湯咁樣食真係好惹味😋🦀忌廉蟹肉薯餅香脆嘅薯餅一咬落去係軟滑嘅忌廉,食到少少一絲絲蟹肉。🍜加拿大豚肉片蛋花讚岐烏冬朋友揀咗加拿大豚肉片,蕃茄湯底一樣濃郁,但係佢加咗蛋花,食落去嘅時候會多咗一層口感。🌸雜香果菊花茶初時以為會好甜,但係飲落去都幾清新配埋蕃茄湯啱啱好。🍰甜品係一個小小嘅tiramisu。

🐮特級牛魔王

🦀忌廉蟹肉薯餅
香脆嘅薯餅一咬落去係軟滑嘅忌廉,食到少少一絲絲蟹肉。

🍜加拿大豚肉片蛋花讚岐烏冬

🌸雜香果菊花茶
初時以為會好甜,但係飲落去都幾清新配埋蕃茄湯啱啱好。

🍰甜品
係一個小小嘅tiramisu。
2024-04-30 3 瀏覽
✨新蒲崗・RED OBJECT✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹豚三寶米製通粉拌櫻花蝦是一道結合了豚肉片、豬扒、豬軟骨的米製通粉,搭配新鮮的櫻花蝦,讓口感更豐富多樣。通粉Q彈有嚼勁,而櫻花蝦的鮮味道讓整道料理更加美味。搭配麻辣蕃茄湯底小和濃郁的香滑蛋花,增添了辣味和口感的層次感。65度機溫泉蛋則是整道餐點的亮點之一。它的蛋黃細,蛋白又軟綿,口感極為順滑。搭配米製通粉讓整體口感更加豐富。檸檬百香果花茶,檸檬和百香果的酸甜風,加上茶葉的香氣,讓人回味無窮。美安格斯牛肩用片招牌麻香拌讚岐鳥冬是一道令人驚艷的美食組合。牛肩用片鮮嫩多汁,肉質細嫩,入口即化,配上招牌麻香拌讚岐鳥冬,口豐富,帶有微辣的香氣,讓人忍不住一口接一口而且這道美食還搭配了清漉奶茶,清香幽雅,口感順滑,非常解渴。再來,必食忌廉蟹肉薯餅更是令人垂涎三尺。薯餅的外皮酥,內裡鬆軟,融合了忌廉和蟹肉的鮮美,每一口都充滿了豐富的奶香和蟹肉的甜味。這道美食不僅觀誘人,口感更是令人驚艷,絕對是必食的美味餚。🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸▪️美味指數:😋😋😋😋😋▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨新蒲崗・RED OBJECT✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-04-26 8 瀏覽
蕃茄仔由銅鑼灣開到有三間分店,主打自家製蕃茄濃湯🍅✨晚市套餐優惠: 任何主食+$36 包飲品、小食、甜品✨譽·港灣住戶係新蒲崗分店全日有85折<牛魔王雙拼 讚岐烏冬> $90<輕煎三味鴨 刀削麵> $82<牛魔王雙拼> -蕃茄湯底望落濃郁,飲落偏淡-牛魔王雙拼王有牛肩胛和和牛𦟌,各有2-3塊,份量可以👍-牛肩胛薄薄地都幾有牛味-和牛𦟌切得厚厚,但可以再腍身d晚市套餐嘅小食叫左忌廉蟹餅,上菜都熱辣辣甜品就係一小件蛋糕<輕煎三味鴨> 鴨都煎到好香,當係跟餐小食加了芝士,鋪滿了鴨肉,同令湯底多左煙燻味💨
蕃茄仔由銅鑼灣開到有三間分店,主打自家製蕃茄濃湯🍅

✨晚市套餐優惠: 任何主食+$36 包飲品、小食、甜品
✨譽·港灣住戶係新蒲崗分店全日有85折

<牛魔王雙拼 讚岐烏冬> $90
<輕煎三味鴨 刀削麵> $82

<牛魔王雙拼>
-蕃茄湯底望落濃郁,飲落偏淡
-牛魔王雙拼王有牛肩胛和和牛𦟌,各有2-3塊,份量可以👍
-牛肩胛薄薄地都幾有牛味
-和牛𦟌切得厚厚,但可以再腍身d

晚市套餐嘅小食叫左忌廉蟹餅,上菜都熱辣辣
甜品就係一小件蛋糕

<輕煎三味鴨>
2024-04-22 16 瀏覽
蕃茄仔個招牌蕃茄濃湯好吸引,已經食過幾次😳今次轉態食招牌麻香拌麵,原來別有一番風味,又係勁好食!佢比蕃茄濃湯多咗一重惹味👍🏻而且啲配料例如炸蒜片、木魚絲撈埋一齊食,口感非常好🫡我哋今晚叫咗兩個晚市套餐🤩有飲品又有小食,又有甜品,勁抵食😎牛魔王(牛肩胛同牛𦟌)招牌麻香拌麵: 牛肉勁正又香濃🫡小食叫左忌廉蟹肉薯餅,有2件,外皮香脆入面啲餡又creamy🤭芝士澳洲和牛漢堡招牌麻香拌麵:呢個揀咗刀削麵,粗身麵條口感好豐富❤️小食配咗個溫泉蛋,撈埋個拌麵一齊食,蛋香十足🥰當然個芝士和牛漢堡非常出色,啖啖肉好紮實😍個餐包咗一個小甜品,係Tiramisu🤩有幾出色喎😋

個餐包咗一個小甜品,係Tiramisu🤩有幾出色喎😋
2024-04-19
喺新浦崗返工嘅好處就係有好多好嘢食😋 呢間係我近期最鍾意嘅一間😍本身係蕃茄湯控,有關蕃茄湯底嘅嘢食好想食🥰 今日食咗佢哋嘅牛魔王雙拼,估唔到咁好味😋牛魔王雙拼(牛肩胛,牛𦟌)同平時車仔麵唔同,好驚喜係佢嘅牛肩胛係煎香咗先放落湯,所以食到牛肉嘅油香😋牛展就好厚切,同埋煮到好腍,肉質好嫩👍麻辣蕃茄湯底小辣(+$8)湯底轉咗麻辣蕃茄湯底小辣,酸得來有啲麻辣好正🥰 同埋佢嘅湯底真係好足料,好濃同好杰!食得出佢真係用新鮮蕃茄淆製,同埋佢哋調味酸度適中米製通粉拌櫻花蝦(+$10)我仲另外加錢試咗米通😍因為米通其他地方好少有得食,米通配蕃茄濃湯真係絕配,每啖米通都充滿蕃茄湯🙈🥰特濃煙燻芝士(+$12)因為返工太大壓力,真係想食好啲對自己好啲,忍唔住加咗芝士🙊 好邪惡但係好夾😋😋😋跟餐仲有得揀汽水或者花茶😚 整體所有嘢都好正,一定再返嚟食😋😋😋

牛魔王雙拼(牛肩胛,牛𦟌)

麻辣蕃茄湯底小辣(+$8)

米製通粉拌櫻花蝦(+$10)

特濃煙燻芝士(+$12)

2024-04-16
2024-04-16 7 瀏覽
新蒲崗Mikiki餐廳不嬲都係禾稈冚珍珠,今日嚟到蕃茄仔食個快飯,而且知道蕃茄對身體好好,所以邪惡感都減少好多。我同朋友都係牛魔王,見到Menu有好多款牛肉選擇已經流晒口水,原來餐牌直程有一款叫做牛魔王添,梗係唔好放過佢啦。湯底當然係蕃茄濃湯啦。一上菜賣相好靚,牛肉食落去,一啲都唔韌。煎香左先放到麵上。蕃茄湯底好濃稠,所有麵類都可以掛滿湯汁 。不期然成個麵同埋湯食晒。套餐包括咗小食,甜品同埋飲品,忌廉蟹蓋不得之了,外脆內軟一啲都唔油,食完都想再食。甜品係Tiramisu,為呢一餐送上完美的。#redobject蕃茄仔

一上菜賣相好靚,牛肉食落去,一啲都唔韌。煎香左先放到麵上。

2024-04-15