2023-02-16 115 瀏覽
跟朋友很久沒有見面, 朋友想試新野,行過見到有間新餐廳叫fifty eight,就入去試下。法式牛柳配黑椒汁(8 onz) $138法式牛柳很大件有兩件,而且肉厚,有濃濃黑椒味。切開沒有升水,肉質軟腍,容易切開。入口有很多肉汁,不錯。另外亦有香滑薯蓉,瓜菜伴蝶非常好味。燒春雞 (半隻) $98 與朋友 lunch 來到觀塘呢間樓上新西餐廳,地方闊落,坐得舒服,仲有得玩飛標機及 Beer pong,點了餐單上的「烤無骨雞脾配燒汁」,原來已改成燒春雞,Lunch Set 包埋餐湯、餐包及熱飲,我再另加 $10 加配意粉。南瓜湯夠濃夠滑,蒜蓉包夠香脆,春雞肉質亦夠嫩夠juicy,配埋薯蓉、炒菇及其他伴碟雜菜,份量夠飽肚,以呢個價錢在觀塘區食西餐CP值算高。

法式牛柳配黑椒汁(8 onz) $138

燒春雞 (半隻) $98