2024-03-14 1016 瀏覽
Weekend帶左個女🐶去觀塘威🥳今次中午去蒲Bar🤣係駿業街一間樓上restaurant & bar - House FiftyEight✨位於大廈4樓全層,超大空間感,設有用餐區及娛樂區(有得玩飛鏢機、桌球、 Beer Pong等)。另外重有好chill嘅室外位置比毛孩同主人一齊用餐🤗室外位影相打卡真係唔錯,但由於愈落愈大雨嘅關係,店員好貼心咁安排我哋坐番入室內🤣我哋叫左兩個set lunch,配是日餐湯,餐包及熱飲一杯,價錢合理,2PM後重有8折😁🌟蘑菇湯雖然有紅/白湯選擇,我哋永遠都係揀白湯😂呢度嘅蘑菇湯一啲都唔求其,新鮮忌廉煮成,香滑之餘有粒粒新鮮蘑菇增加口感。配角麵包都好有水準,鬆軟微温,塗少少牛油,美味😋🌟慢煮美國安格斯頂級牛板腱牛板腱慢煮而成,所以特別肉嫩多汁😍肉味香濃,配上香菇燒汁,唔錯唔錯👍🏻兩大件厚厚的牛板腱,女士唔使加配飯/意粉都夠飽😉🌟澳洲去骨羊臀肉第一次食羊臀肉,原來都幾嫩滑,而且澳洲羊肉真係一啲羊騷味都無👍🏻醬汁味道同羊肉都好夾。除咗人類食得出色,坐得舒適外,今次最開心嘅係Miu Miu🐶因為終於唔使只係做陪食專員!餐廳提供pet menu,重有唔少選擇,

🌟蘑菇湯

🌟慢煮美國安格斯頂級牛板腱

🌟澳洲去骨羊臀肉

除咗人類食得出色,坐得舒適外,今次最開心嘅係Miu Miu🐶因為終於唔使只係做陪食專員!餐廳提供pet menu,重有唔少選擇,小毛孩都有得食!🤩

幫Miu Miu叫左個牛漢堡扒(全熟),佢勁興奮,食得津津有味!寵物餐嘅擺盤都靚靚架,重有專用餐具,見主子都咁受重視,又食得開心,奴才好感動🥹

• 是日餐湯
  • 慢煮美國安格斯頂級牛板腱
2024-01-24 1580 瀏覽
#觀塘 #電訊大廈 之前club house 轉咗手依家Anytime都可以上嚟啦Lunch Teatime Happy Hour 都有仲有得 #掟標 🎯 唱K 🎤多啲上嚟 不妨可以join 埋VIP 上嚟dinner 飲野直落 設有VIP大房添😉今次就上嚟high tea 靜靜地 傾吓計 環境夠闊落仲可以帶寵物上埋去添架🐰🐶🐱🐿️#SignatureDrinkSet $58有一杯 #SignatureDrink 6️⃣揀一#海鹽焦糖拿鐵 #CaramelLatte 可以選擇甜度😉叫咗少甜 加上海鹽 nice最出色都係cream上面嘅 #焦糖脆脆 😋雖然好甜 但真係要試😉#藍莓乳酸梳打拿鐵 #BlueberryYogurtSoda 梳打乳酸👍🏻夠哂fresh 唯獨藍莓味🫐唔夠濃郁再配 #ComplimentaryDessert 2️⃣揀一#香蕉甘筍蛋糕 #BananaCarrotCake香蕉🍌味好出 糕身紮實 甜度適中#藍莓杏仁蛋糕 #BlueberryAlmondCake 杏仁蛋糕🤔杏仁味唔算好重 相對香蕉蛋糕甜少少所以配上藍莓醬🫐適合不過#Starter #水牛城雞翼 #BuffaloWin

#觀塘 #電訊大廈 之前club house 轉咗手

2024-01-23
Signature Drink Set
香蕉甘筍蛋糕
水牛城雞翼
可以打桌球的餐廳不多,觀塘就更加少~ 所以house 58 幾吸引我😬🎱 之前食過 Lunch 之後就再去食 tea 🫖 58 (要+10% charge)就可以入場打波有Tea Set 食~ 相較落尖沙咀諾士弗台之類的地方,對東九人就更舒服😌 當然,House 58 都有 Bar 但我未飲過。Tea Set 是咁的Menu 有六杯Signature Drink, 六選一。我同朋友㨂咗1️⃣焦糖棉花糖可可拿鐵☕️ 咖啡同埋可可粉本身大族苦味,所以棉花糖甜甜地都是幾好的配搭~ 2️⃣士多啤梨乳酸梳打🍓要先梳打的甜度不會太過分,是剛剛好的。梳打飲入口幾爽!3️⃣另外的蛋糕都幾好食、尤其喜歡香蕉,甘筍蛋糕,有清新的感覺。打波尾聲我和朋友再叫了⋯ 🍕風乾火腿pizza(6吋)好鍾意佢嘅Pizza薄到好似紙一樣~ 蕃茄茄蓉和芝士交融得很好👍🏼 真心值得食🍝卡邦尼意粉 - 煙肉的碎很多,感覺幾有鹹香味而家餐廳做緊優惠 $388 食 $488 下午餐港女 Tea set 添

Tea Set 是咁的

1️⃣焦糖棉花糖可可拿鐵☕️
2️⃣士多啤梨乳酸梳打🍓
要先梳打的甜度不會太過分,是剛剛好的。梳打飲入口幾爽!

打波尾聲我和朋友再叫了⋯

🍝卡邦尼意粉 - 煙肉的碎很多,感覺幾有鹹香味

• 風乾火腿薄餅
2023-12-11 1471 瀏覽
午餐時間在觀塘要找一個舒適的地方食飯談何容易,又俾我發現有個新地方「House FiftyEight」地方環境都非常唔錯,又大又寬敞,有室內室外座位可供選擇,店内仲設有用餐區及娛樂區,提供精美西餐、特式雞尾酒、飛鏢機、Beer Pong等,來享用午餐或下班後放鬆一下也不錯👏🏻🌟Lunch Set 配是日餐湯,餐包及熱飲一杯🍲▪️是日餐湯、餐包今日係蘑菇湯,雖然係餐湯但係甚有水準,味道濃濃的蘑菇香,仍然食到蘑菇碎,好Creamy 配合熱辣辣嘅牛油麵包,美味😋🐮▪️Slow Cook US Prime Top Blade Steak $ 148慢煮美國安格斯頂級牛板腱,超級抵食,有兩大件厚厚的牛板腱,外焦內軟腍,牛味香濃肉質非常唔錯,配上燒汁香菇和自家製嘅香滑薯蓉,美味🐽▪️Canada Pork Ribeye $ 118加拿大豬肉眼扒,豬扒亦相當唔錯,肉質帶點脂肪,口感彈牙,充滿油脂香,配上燒汁夠惹味,配菜一樣係美香菇和香滑薯蓉🍟▪️ Potato Fries 薯條 +$16 套餐仲可以加錢配小食和甜品,我就一定會揀炸薯條,熱辣辣非常香脆,配合扒類一齊食就係最佳☕️▪️Black Coffee a

🌟Lunch Set 配是日餐湯,餐包及熱飲一杯

🍲▪️是日餐湯、餐包
配合熱辣辣嘅牛油麵包,美味😋

🐽▪️Canada Pork Ribeye $ 118

🍟▪️ Potato Fries 薯條 +$16

☕️▪️Black Coffee and Cappuccino
餐飲的咖啡質素絕對可以比美高級咖啡店,尤其是Cappuccino,咖啡和奶泡的比例剛好,而我最愛嘅黑咖啡食到飽飽嘆返杯,簡直係享受
  • 慢煮美國安格斯頂級牛板腱
  • 加拿大豬肉眼扒
1天前 0 瀏覽
今日帶狗狗出去玩,專登搵到呢間觀塘嘅呢間Pet friendly 餐廳, 見到佢仲有專門俾返返寵物嘅Menu幾有心思,外面有個露台園景嘅空間比狗狗,今次即刻去試吓😎 汪星人水果拼盤($58)份量都幾多嘅水果拼盤有蘋果哈密瓜香蕉藍莓同埋蔬菜多種唔同口味,狗狗都食得好開心🤩而且佢仲有個下午茶套餐($78)包嘢飲同埋一件cake今次就叫咗佢哋嘅焙茶巴克斯芝士蛋糕, 食落去茶味都幾濃郁,而且芝士香滑, 另外就叫咗佢哋嘅海鹽焦糖芝士蛋糕, 表面燒到焦脆嘅海鹽同焦糖加上芝士蛋糕10分配搭層次😋

汪星人水果拼盤($58)

而且佢仲有個下午茶套餐($78)
如果去觀塘想搵個地方食飯+同朋友放鬆下,依間餐廳就好啱啦🎯飛鏢🍺beer pong🎱桌球🎤k房一應俱全餐廳空間好大,卡位可以坐8-10人!戶外都有至少6張枱想食飯傾偈兼熱鬧娛樂下都幾好晚餐 ($308 pp) 價錢喺觀塘嚟講算係幾進取,不過湯、包、沙律、主菜、餐飲同甜品都齊晒,仲要有咁多娛樂設施,都唔錯嘅,平時食完飯直落糖水都差唔多呢個價錢🍞餐湯加餐包正常發揮前菜:🥗烤慢煮嫩雞胸 & 凱撒沙律沙律份量多,沙律菜新鮮又乾淨雞胸肉上面有芝士刨絲作點綴🐟烤鐵板吞拿魚沙律比雞胸肉更light主菜:🥩美國肉眼10oz (+$78.0)份量係好大,配菜都多種類,烤得香甜塊扒唔會好厚,今次叫七成熟,下次會試5成熟,希望會再淋身啲🦀🍚蘆筍蟹肉忌廉意大利飯忌廉味比較明顯,有蟹肉同蟹籽,口感比平時嘅意大利飯更加乾身,食落去幾香口☕️餐飲甜品:🍫蛋糕見佢另外有個甜品櫃試一甜甜品係朱古力蛋糕,都幾濃幾甜

如果去觀塘想搵個地方食飯+同朋友放鬆下,依間餐廳就好啱啦

🎯飛鏢
🍺beer pong
🎱桌球
🎤k房
一應俱全

餐廳空間好大,卡位可以坐8-10人!

戶外都有至少6張枱
想食飯傾偈兼熱鬧娛樂下都幾好

晚餐 ($308 pp)

🍞餐湯加餐包正常發揮

前菜:
🥗烤慢煮嫩雞胸 & 凱撒沙律
沙律份量多,沙律菜新鮮又乾淨
雞胸肉上面有芝士刨絲作點綴

🐟烤鐵板吞拿魚沙律
比雞胸肉更light

主菜:
🥩美國肉眼10oz (+$78.0)
份量係好大,配菜都多種類,烤得香甜
塊扒唔會好厚,今次叫七成熟,下次會試5成熟,希望會再淋身啲

🦀🍚蘆筍蟹肉忌廉意大利飯

☕️餐飲

甜品
🍫蛋糕

見佢另外有個甜品
試一甜甜品係朱古力蛋糕,都幾濃幾甜
2024-05-28 0 瀏覽
餐廳係4樓,有outside位,係寵物友善🥰仲有提供寵物餐添!依家lunch兩點後有8折優惠呀‼️.🥣All day breakfast 🥣:💰$138套餐跟湯同包,蘑菇湯有勁多蘑粒,重菇味,牛角包好鬆軟,有牛油咸香,薯餅香脆,黑松露炒蛋夠滑身,仲有2條長豬肉腸,配新鮮沙律菜。🥣澳洲去骨羊臀肉🥣:💰$148羅宋湯茄味十足,雜菜又多,羊臀好厚肉,肉質細嫩軟念,輕微羊臊味,含豐富蛋白質。🥣凍朱古力🥣:💰+$13面有鮮忌廉,朱古力味香甜,口感順滑。🥣百香果慕絲蛋糕🥣:💰+$22百香果啫喱面,味道酸酸甜甜開胃,慕絲蛋糕入口即溶。🐶牛漢堡扒🐶:💰$78寵物menu 有多款選擇,營養豐富,一塊大牛肉扒,配沙律菜,我家主子食到唔停口🤣

🥣All day breakfast 🥣:💰$138

🥣澳洲去骨羊臀肉🥣:💰$148

🥣凍朱古力🥣:💰+$13
面有鮮忌廉,朱古力味香甜,口感順滑。

🥣百香果慕絲蛋糕🥣:💰+$22
百香果啫喱面,味道酸酸甜甜開胃,慕絲蛋糕入口即溶。

🐶牛漢堡扒🐶:💰$78
今天要介紹呢間餐廳位於觀塘,是一家寵物友善Cafe。餐廳除左有正常既餐牌,仲有提供比寵物既食物。呢度最特別係提供地方比客人掟飛鏢同唱K。而且呢度地方都幾大,有大房同半戶外空中花園。今次叫咗兩個set,每個餐有一件甜品同一杯飲品。焙茶巴斯克芝士蛋糕杯 $78濃郁醇厚的焙茶香氣與綿密滑順的芝士蛋糕完美融合,每一啖都食到芝士的味道,同焙茶味,與鮮奶的清甜交織,層次豐富。而餅皮酥脆,入口即化,為整道甜品增添了口感。抹茶士多啤梨木糠布甸蛋糕 $78這道甜品將抹茶、士多啤梨和木糠布甸融合,呈現出層次豐富的風味。濃郁的抹茶香氣與清新的士多啤梨交織,係蛋糕體中散發出微微的苦味和酸甜,為味蕾帶來驚喜。軟綿的蛋糕內餡搭配脆口的木糠布甸,質地層次分明,入口即化。House FiftyEight  觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓港鐵觀塘站A2 出口, 步行約8分鐘

今次叫咗兩個set,每個餐有一件甜品同一杯飲品。

焙茶巴斯克芝士蛋糕杯 $78

抹茶士多啤梨木糠布甸蛋糕 $78

House FiftyEight
港鐵觀塘站A2 出口, 步行約8分鐘
2024-05-27 8 瀏覽
朋友係要見架~今日去觀塘就佢收工快d有得食網上見到呢間集酒吧、餐廳兼有露天位坐既西餐連佢係附近番工都未嚟食過選擇困難症人士最啱叫餐~$308/per one是日餐湯:雜菜湯開胃唔太酸~麵包熱辣辣,口感煙韌,趁熱搽牛油Nice前菜每樣一款,分別係:烤慢煮嫰雞胸&凱撒沙律~優質蛋白質,沙律菜新鮮Caesar Salad with Grilled Chicken Breast烤鐵板吞拿魚沙律 Seared Tuna Salad 四邊烤過仲有黑白芝麻,食落唔錯西班牙黑毛豬鞍 Spanish Iberico Saddle肉質嫰滑~有一定厚道,特別骨位附近焦香好食配菜有薯仔、車厘番茄、菠蘿、茄子、瓜香煎紅石斑柳配帶子 Natural Grouper Fillet & Scallop帶子幾大粒,火喉剛剛好,口感夠腍鮮甜紅石斑柳份量十足有兩大塊~魚皮煎到脆卜卜肉質嫰滑厚實唔鬆散配菜有車厘番茄、茄子、瓜、露荀飲品:凍咖啡&凍檸水~自己加糖漿~非常好啱晒我唔呢d鍾意原味既是日甜品:熱情果慕絲蛋糕~上面係熱情果Jelly,下面係慕絲蛋糕,酸酸甜甜一D都唔膩。環境舒適,座位寬敞,裝修別緻,除左剛才講到有酒飲,
朋友係要見架~
今日去觀塘就佢收工快d有得食
網上見到呢間集酒吧、餐廳兼有露天位坐既西餐
連佢係附近番工都未嚟食過

選擇困難症人士最啱叫餐~$308/per one
是日餐湯:雜菜湯開胃唔太酸~
麵包熱辣辣,口感煙韌,趁熱搽牛油Nice

前菜每樣一款,分別係:
烤慢煮嫰雞胸&凱撒沙律~優質蛋白質,沙律菜新鮮

烤鐵板吞拿魚沙律 Seared Tuna Salad
四邊烤過仲有黑白芝麻,食落唔錯

肉質嫰滑~有一定厚道,特別骨位附近焦香好食
配菜有薯仔、車厘番茄、菠蘿、茄子、瓜

帶子幾大粒,火喉剛剛好,口感夠腍鮮甜
紅石斑柳份量十足有兩大塊~
魚皮煎到脆卜卜
肉質嫰滑厚實唔鬆散
配菜有車厘番茄、茄子、瓜、露荀

是日甜品

環境舒適,座位寬敞,裝修別緻,除左剛才講到有酒飲,有露天座位,仲有掟飛標,桌球,比三五知己露一手~店員親切有禮~好啱放工嚟鬆一鬆。
2024-05-27
  • 西班牙黑毛豬鞍
最近去呢間西餐廳,觀塘地鐵站行過去只喺5-10分鐘,樓下亦有泊車位,帶主子去好方便! 餐廳有型格區,有優雅區,也有戶外座位,空間都幾大,啤啤🐶仲可以跑嚟跑去! 大露台景觀開陽,好通爽! 下午來嘆個tea ,大人有蛋糕set 咋,也有專門俾毛孩的menu ,一共有七款咁多! 我哋幫啤啤🐶點咗個汪星人什錦拼盤(小)$68,有雞肉、肉丸、西蘭花、紫薯等,色彩繽紛而且健康。 cake set 都有7款揀,分別叫咗抹茶士多啤梨木糠布甸蛋糕及傳統黑森林蛋糕,鬆軟香甜,果味濃郁! 而飲品可選特飲,大大杯夠冰凍,抹茶拿鐵仲加咗好多cream

今晚一個人食飯,突然好想食牛扒,喺觀塘放工之後就揾下附近有咩出名扒房🤭🤭 喺觀塘駿業街熟食市場對面留意到呢間喺電訊數碼大樓4樓 既House FiftyEight , 晚市套餐好吸引😍 除咗有Dinner Set,仲有以龍蝦做主打既Signature Lobster Dinner Set😍😍😍我今次就揀咗肉眼牛扒食咗先🤭🤭 下次再同朋友黎食龍蝦🤭🤭🤭Dinner Set是日餐湯 Daily Soup - 粟米湯或雜菜湯選擇前菜- 烤慢煮嫩雞胸配凱撒沙律 Caesar Salad with Grilled Chicken Breast主菜美國頂級肉眼(10安士)是日甜品Daily Dessert整體性價比唔錯,餐廳又有氣氛,好岩同朋友黎聚會🤭🤭House FiftyEight (觀塘)觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓

我今次就揀咗肉眼牛扒食咗先🤭🤭 下次再同朋友黎食龍蝦🤭🤭🤭

Dinner Set

是日餐湯 Daily Soup
- 粟米湯或雜菜湯選擇

前菜

主菜

美國頂級肉眼(10安士)

是日甜品Daily Dessert

整體性價比唔錯,餐廳又有氣氛,好岩同朋友黎聚會🤭🤭

House FiftyEight (觀塘)
  • 是日甜品
  • 是日餐湯
  • 美國頂級肉眼
  • 粟米忌廉湯
放工係附近搵咗間西餐廳,同朋友chill下。全層4樓都係呢間餐廳,空間超闊落仲有得掟鏢,打桌球,夜晚氣氛唔錯我地叫左兩個Dinner set $308 好豐富餐湯可選紅或白湯,我地簡咗羅宋湯👍🏼仲有熱辣辣又軟熟嘅餐包~前菜:烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律沙律份量多,雞胸肉同芝士刨絲融合😋,酸酸甜甜好開胃朋友叫咗烤鐵板吞拿魚沙律吞拿魚色澤鮮艷,賣相一流🤩主菜:美國頂級肉眼 10oz +$78簡咗Medium, 超大塊啊!肉質鮮嫩多汁,未沾醬汁已經好濃郁嘅牛味西班牙黑毛豬鞍火喉煎得啱啱好,厚切豬鞍啖啖肉,配合豐富嘅蔬菜🤤,仲帶點炭燒味道甜品:係我至愛嘅Brownie😍完美!套餐奉送兩杯餐飲🍹呢個價錢同環境物超所值
放工係附近搵咗間西餐廳,同朋友chill下。
全層4樓都係呢間餐廳,空間超闊落
仲有得掟鏢,打桌球,夜晚氣氛唔錯

我地叫左兩個Dinner set $308 好豐富
餐湯可選紅或白湯,我地簡咗羅宋湯👍🏼
仲有熱辣辣又軟熟嘅餐包~

前菜:烤慢煮嫩雞胸&凱撒沙律
沙律份量多,雞胸肉同芝士刨絲融合😋,酸酸甜甜好開胃

朋友叫咗烤鐵板吞拿魚沙律
吞拿魚色澤鮮艷,賣相一流🤩

主菜:
美國頂級肉眼 10oz +$78

西班牙黑毛豬鞍

甜品
係我至愛嘅Brownie😍完美!

套餐奉送兩杯餐飲🍹呢個價錢同環境物超所值
  • 西班牙黑毛豬鞍
2024-05-13 13 瀏覽
#觀塘美食 #小蓮星呑食觀塘🔻 House FiftyEight 觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓/通常都唔會帶狗狗出街因為好多餐廳都冇pet Menu,淨係見到我喺度食飯,佢冇得食仲要坐定定都幾陰公,今次就搵到觀塘呢一間餐廳有埋寵物餐單,仲要有好多多款選擇,價錢亦都合理/🧃牛漢堡扒(全熟) $78寵物餐單有水果拼盤、素雞肉丸、三文魚千層蛋糕等等選擇,因為我家狗狗最鍾意食牛,所以我哋揀咗牛漢堡扒,問過職員,係100%牛肉,仲係會煮到全熟,比狗仔食完全冇問題,唔需要擔心敏感情況,一上到嚟嘅時候熱辣辣,真係原塊漢堡扒,份量超級多,一上到嚟狗仔已經超興奮,我哋切晒俾佢食,兩下子就食晒,見到佢咁滿足我都好滿足/🧃朱古力慕絲蛋糕 焙茶麻糬巴斯克蛋糕今次嚟我哋係食下午茶,叫咗一人一件cake加嘢飲嘅套餐,賣相方面,兩款蛋糕都唔差,朱古力蛋糕外皮係朱古力醬雪凍而成,非常濃郁,蛋糕體好絲滑,朱古力甜而不漏。巴斯克蛋糕上面有拉絲麻糬,每啖都好煙韌,估唔到幾夾,培茶味適中,好食!/🧃海鹽焦糖拿鐵 士多啤梨乳酸梳打2杯飲品都好打卡able. Latte海鹽焦糖相間,鹹鹹甜甜加埋咖啡嘅酸苦,味道好有層次。士多

#觀塘美食 #小蓮星呑食觀塘
🔻 House FiftyEight

🧃牛漢堡扒(全熟) $78

🧃朱古力慕絲蛋糕 焙茶麻糬巴斯克蛋糕

🧃海鹽焦糖拿鐵 士多啤梨乳酸梳打
2杯飲品都好打卡able. Latte海鹽焦糖相間,鹹鹹甜甜加埋咖啡嘅酸苦,味道好有層次。士多啤梨乳酸梳打酸酸甜甜,加埋好有氣嘅梳打,想透心涼必叫。

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
House FiftyEight觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓觀塘返工又多一個飯堂!🍽️🔥🏢餐廳超級寬闊,空閒仲可以篤波,放空。慢煮頂級安格斯牛板腱,只需$148!。牛肉經過慢煮,肉質嫩滑多汁,每一口都帶來了濃郁的牛味,配上醬汁的融合,食到停唔到口。🥩🔥👌🤤明太子海鮮意粉,只需$108!意粉配上豐富的海鮮,每一口都充滿了海鮮的鮮甜味道,再加上明太子醬汁的獨特風味,都幾好味。🍝🦐👅🤩之後繼續發掘下電訊數碼大廈仲有咩好食先😋
House FiftyEight
觀塘返工又多一個飯堂!🍽️🔥🏢
餐廳超級寬闊,空閒仲可以篤波,放空。

之後繼續發掘下電訊數碼大廈仲有咩好食先😋
Mother's Day Dinner Set $788今日小編終於帶著孝順的心情和媽媽一起慶祝母親節。這次我們選擇了一家具有空間感的餐廳用餐,如果不想坐在室內,這家餐廳還提供室外座位,坐著相當舒適。法式龍蝦湯湯和麵包同時上桌,麵包柔軟熟透,而龍蝦湯則濃郁可口香料吞拿魚/牛油果/紅蔥醬吞拿魚配上鹹牛油果醬和紅蔥醬層次豐富北海道帆立貝刺身薄片/黑松露醋北海道帆立貝刺身口感清甜,淡淡的黑松露醋提升了刺身的鮮味燒三文魚柳配白酒忌廉汁三文魚柳帶有淡淡的酒香,魚肉結實,但魚皮卻香脆可口日本帶子海膽汁意大利飯海膽汁意大利飯讓人驚喜,濃郁的醬汁包裹著意大利飯,還有兩片海膽和煎帶子,混合海膽和意大利飯,每一口都充滿海膽的鮮味荔枝紅桑子玫瑰慕絲蛋糕甜品以愛心形狀呈現,甜點慕斯蛋糕入口微微帶有荔枝香味,搭配旁邊的朱古力雪糕,為這頓晚餐畫上prefect end咖啡或茶套餐奉送咖啡或茶
Mother's Day Dinner Set $788

法式龍蝦湯
湯和麵包同時上桌,麵包柔軟熟透,而龍蝦湯則濃郁可口

香料吞拿魚/牛油果/紅蔥醬
吞拿魚配上鹹牛油果醬和紅蔥醬層次豐富
北海道帆立貝刺身薄片/黑松露醋
北海道帆立貝刺身口感清甜,淡淡的黑松露醋提升了刺身的鮮味

燒三文魚柳配白酒忌廉汁
三文魚柳帶有淡淡的酒香,魚肉結實,但魚皮卻香脆可口

日本帶子海膽汁意大利飯

荔枝紅桑子玫瑰慕絲蛋糕