2022-12-07 542 瀏覽
之前已經到這裡食過一次,覺得幾好食,價錢又唔貴,於是今日再encore。今次分別叫了一個原隻德國脆皮鹹豬手配意粉跟蒜蓉牛油蘑菇汁、黑椒薄燒牛舌飯伴糖心蛋及椒鹽炸粗曲薯條伴黑松露芝士汁。先講隻德國鹹豬手,真係超大隻,而且皮脆肉嫩,食落去唔算好鹹,啲肉都好香,而個蒜蓉牛油蘑菇汁都唔錯,配埋豬手嚟食幾好。而個牛舌飯,有啲和風感覺,牛舌因為係薄切,所以唔韌,反而啲芝士濃咗少少,變得唔係太重牛味。最後到個炸薯條,真係即炸即上枱,而且係粗薯條,食落去外脆內軟,點個芝士汁嚟食唔錯。整體嚟講係一間唔錯的小店,而且老闆娘好友善,對客人好有禮,雖然間舖就無乜裝修,但以食物同價錢嚟講,佢都算幾抵食,值得推薦
黑椒薄燒牛舌飯伴糖心蛋