2020-09-29 876 瀏覽
觀塘食好西時間🤤💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️豪隍點心工房地址:觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈1樓A室又要同大家介紹下一間出色既隱世點心店👅佢既位置唔算偏僻,但個位都幾唔起眼🙈又無明顯招牌如果你無去過應該都搵唔到佢係邊😑呢間點心店鋪面都好大,但就長期full house😏好彩今次有book位 去到既時候已經爆晒場 食客都輕輕鬆鬆飲緊茶+食緊包啦😂😂😂佢地都真係幾多招牌點心🤤仲要樣樣都好唔錯😏睇吓下面我有咩特別推介㗎啦💋💋————————————————————💁🏻‍♀️#05 流沙奶皇包 $24 (中點)🚨 午市價錢 威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👍🏻=👅x 6-10👎🏻=👅x 1-5)新鮮出爐唔單止熱辣辣🙊拎上手仲燙手添㗎😫睇吓佢金黃色嘅奶黃 食落淡淡鹹香 真係要錄低俾大家睇😎 等你地過下癮😜佢地有出埋流沙奶黃月餅🙊🙊我勁想試🤤🤤🤤————————————————————💁🏻‍♀️#04 蝦仁燒賣王(2粒價錢)$24 (中點)🚨 午市價錢 威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👍🏻=👅x 6-10👎🏻=👅x 1-5)呢粒燒賣實在太足料😱一粒頂人地兩粒😂所以索性兩粒為一籠! 食一粒都夠飽啊😱 蝦仁爽脆 冇因為蒸
觀塘食好西時間🤤

💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️豪隍點心工房
地址:觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈1樓A室

又要同大家介紹下一間出色既隱世點心店👅
佢既位置唔算偏僻,但個位都幾唔起眼🙈又無明顯招牌
如果你無去過應該都搵唔到佢係邊😑

睇吓佢金黃色嘅奶黃 食落淡淡鹹香
真係要錄低俾大家睇😎 等你地過下癮😜

佢地有出埋流沙奶黃月餅🙊🙊我勁想試🤤🤤🤤
(👍🏻=👅x 6-10👎🏻=👅x 1-5)
蝦仁燒賣王(兩粒)

呢粒燒賣實在太足料😱
一粒頂人地兩粒😂所以索性兩粒為一籠! 食一粒都夠飽啊😱

蝦仁爽脆 冇因為蒸嘅過程變得過硬或過林🙊👅👅👅 燒賣肉質都好鮮甜 彈牙😏
————————————————————💁🏻‍♀️#03 甜奶炸饅頭 $22 (小點)🚨 午市價錢
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅
甜奶炸饅頭

因為同事好想食呢個炸饅頭
甜甜地點埋個煉奶又真係幾開胃既😂😂
佢既質感炸完之後 食落係好似牛脷酥咁🧐

不過始終炸嘢食得多會有油膩嘅感覺🤣食一舊都覺得有啲頂胃😂
————————————————————💁🏻‍♀️#02 蒜蓉芝士鮮蝦長春卷$33(特點)🚨 午市價錢
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅👅
蒜蓉芝士鮮蝦長春卷

嘩‼️‼️呢個真係生招牌
唔試唔掂🤤🤤 實在太香脆啦🤘🏻食完一條你繼續想食下一條😹 佢既長度長過一隻手板🙈 size又岩岩好一啖一啖咁食 岩晒我地呢d細口女士😜😜 一定要比滿分🤘🏻🤘🏻

————————————————————💁🏻‍♀️#01 蜜汁叉燒腸 $16 (大點)🚨 優惠時段價錢
蜜汁叉燒腸

我不嬲都好鍾意食腸粉‼️佢呢個叉燒腸口感好嫩滑
而且全部都係新鮮出爐🚨
配埋甜甜嘅腸粉豉油+蜜汁叉燒同埋香蔥🙊
真係食過返尋味😫

肥仔啦今次😹😹

#hkfoodie #hongkong #觀塘 #觀塘酒樓 #豪隍點心工房 #觀塘美食#美食#食好西 #威威為食仔 #威威要還債 #識食都要惜食
2020-09-17
流沙奶黃包
蒜蓉芝士鮮蝦長春卷
蜜汁叉燒腸
  • 流沙奶皇包
  • 蝦仁燒賣王(兩粒)
  • 甜奶炸饅頭