2023-12-01 714 瀏覽
今日約咗朋友去觀塘,大家都想坐得舒服啲,所以揀咗去飲茶。第一次去呢間酒樓,好多獨立卡位,坐得舒服,又無平時啲酒樓咁嘈。職員問我地飲乜嘢茶,之後拎咗兩包獨立茶包俾我哋,乾淨衛生。QR code 落單,睇到餐牌覺得好搞笑,除咗有點心,炒粉麵,仲有刺身,拉麵,凍檸茶,奶茶,雪糕。叫咗幾款點心,都好好味呢,叫左黑松露魚子醬三文魚酥。賣相好靚,三文魚同魚子醬好夾,好特別嘅味道。跟住叫咗芋角天鵝,個樣好可愛,睇到張相就忍唔住叫,芋角酥炸得好香,仲食埋天鵝條頸,好搞笑。我就最鍾意食呢個鮮蝦菜苗餃,熱辣辣即叫即蒸,皮好薄,鮮蝦真係彈牙,仲有好多豆苗,呢個一讚另外叫咗魚肉讓青椒,我食咗兩隻,第一隻好好味,青椒都好夾,第二隻青椒就覺得好辣,應該有少量青椒籽喺入邊食埋個甜品,柚子炸蛋散,少少甜,炸得好脆。總括嚟講,可以一試,最欣賞酒樓可以有高格調嘅座位,坐得舒服,又唔係太嘈,點心好味賣相靚。😋Yummy Yummy: 8/10😋

食埋個甜品,柚子炸蛋散,少少甜,炸得好脆。

😋Yummy Yummy: 8/10😋