2024-04-17 167 瀏覽
位於觀塘嘅Relish☕️|環境舒適🍃|價錢合理|食物質素不錯~😆Weekend 兩個人叫左2份主菜、2份追加小食、兩杯嘢飲、一份甜品,食完真係飽住就走~🤰🏻😋Lunch會包餐湯或者沙律我哋揀咗餐湯,當日係南瓜忌廉湯🎃🥣,南瓜好綿密,配搭忌廉好好飲,餐湯入邊仲加咗幾粒脆嘅麵包粒,麵包粒吸晒入邊嘅餐湯🤩1. 鮮澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼(8oz)伴炒野菜·幼滑薯蓉🥩🥗🥔-牛扒嗌咗五成熟,牛扒一嚟到嘅時候,肉眼可見牛扒入邊係粉嫩嘅顏色,但係食落有少少韌🥹牛扒建議嗌三成熟,一定會嫩口啲~😳不過牛扒係有肉味,唔係平時食到牛扒冇牛味嗰種!整體上唔錯,牛扒質感偏厚實,醬汁配牛扒好夾,都推介大家試吓牛扒~ 仲要讚吓伴菜同薯蓉都做得幾好,特別係薯蓉,薯蓉口感好綿密,又帶牛油嘅香味🧈🥔2.北海道帶子牛肝菌意大利雲吞🇮🇹🫕帶子煎得好香口,口感都好嫩滑,意大利雲吞配上牛肝菌嘅醬汁真係好夾,意大利雲吞入邊仲包住滿滿嘅芝士餡料,鍾意食芝士嘅人必叫~😝3.紫菜芝士炸甜番薯條伴黑松露醬🧀🍟番薯條炸得好酥脆,不過一定要趁熱食先好食,攤凍咗就會變到腍晒🙊4.明太子手羽🍗佢係雞翼入邊包住明太子嘅雞肉餡料,雞翼炸得酥脆
Lunch會包餐湯或者沙律
2.北海道帶子牛肝菌意大利雲吞🇮🇹🫕
3.紫菜芝士炸甜番薯條伴黑松露醬🧀🍟
4.明太子手羽🍗
佢係雞翼入邊包住明太子嘅雞肉餡料,雞翼炸得酥脆,不過入面嘅餡料就冇明太子嘅味道,餡料味道偏鹹,呢個小食唔推介比大家食😣
5.Ruby Love (Tea)| Iced Mocha
相反飲料,比起食物較為遜色,Ruby love 茶味、花香味都唔突出,飲落係好淡嘅茶😣
Iced Mocha都冇朱古力嘅香味,咖啡味都好淡😢
6.焦糖千層酥馬達加斯加雲呢拿吉士🍰
拿破崙嘅酥皮好酥脆,做得唔好嘅酥皮食落去係唔脆,呢間整嘅拿破崙係好新鮮😍吉士醬唔會過甜,成個食晒都唔覺得膩,水果都好新鮮,夾埋一齊食真係好清新🤩
最後仲要讚一讚店員設計嘅生日盤,連朋友都讚好靚😚🎂
2024-04-13
生日