2023-07-05 701 瀏覽
觀塘工廈有好多唔同類型嘅小店,今日嚟到鴻運工業大廈嘅 Relish。店內嘅裝修以日式為主,一去到就見到有唔少嘅盆栽佈置,座位之間有好多空間,環境舒適,俾人一種悠閒嘅感覺。✨糖漬檸檬🍋薑蜜坐低之後店員送上呢杯 Welcome drink,入口味道酸酸甜甜,有淡淡嘅薑味,令人開胃。✨手切48月橡果西班牙火腿伴松露63度溫泉蛋忌廉野菌伴蘆筍西班牙火腿嘅鹹香味配上流心半熟嘅溫泉蛋,呢個組合夠曬吸引!✨ 明太子大蝦香蔥吞系魚茸他他伴脆米通·田國沙律🥗吞拿魚茸入口即溶,加上脆米通,好好食呀🤤✨干邑龍蝦湯龍蝦湯味道香濃,店員仲會即時幫我哋倒湯,充滿儀式感。✨台灣凝香烏龍茶🫖餐牌上寫住台灣有機單品原茶,原來都有好多款。呢杯凝香烏龍加有橙皮絲加茶葉,味道清新,中和返口腔嘅味蕾。✨鹿兒島A4和牛西冷配慢煮和牛臉頰配西蘭花苗·香草鴨油烤薯仔 🥔和牛西冷肉質彈牙,和牛味濃郁,入口軟滑之外口感有咬勁。而牛臉頰肉質嫩滑,口感富有彈性。✨ 杜洛克黑毛豬鞍伴焦糖菠蘿🍍·野菌西蘭花苗·香草鴨油烤薯仔 🥔豬鞍肉質鮮嫰,而且好厚身呢,伴碟嘅焦糖菠蘿燒到金黃色,食落鮮甜多汁。✨芒果🥭熱情果慕絲蛋糕🍰慕絲蛋糕軟熟,味道清爽香甜
糖漬檸檬薑蜜
✨糖漬檸檬🍋薑蜜
手切48月橡果西班牙火腿伴松露63度溫泉蛋忌廉野菌伴蘆筍
✨手切48月橡果西班牙火腿伴松露63度溫泉蛋忌廉野菌伴蘆筍
西班牙火腿嘅鹹香味配上流心半熟嘅溫泉蛋,呢個組合夠曬吸引!
明太子大蝦香蔥吞系魚茸他他伴脆米通·田國沙律
✨ 明太子大蝦香蔥吞系魚茸他他伴脆米通·田國沙律🥗
吞拿魚茸入口即溶,加上脆米通,好好食呀🤤
干邑龍蝦湯
✨干邑龍蝦湯
龍蝦湯味道香濃,店員仲會即時幫我哋倒湯,充滿儀式感。
台灣凝香烏龍茶
✨台灣凝香烏龍茶🫖
鹿兒島A4和牛西冷配慢煮和牛臉頰配西蘭花苗·香草鴨油烤薯仔
杜洛克黑毛豬鞍伴焦糖菠蘿·野菌西蘭花苗·香草鴨油烤薯仔
芒果熱情果慕絲蛋糕
✨芒果🥭熱情果慕絲蛋糕🍰
慕絲蛋糕軟熟,味道清爽香甜👅
糖漬檸檬薑蜜
手切48月橡果西班牙火腿伴松露63度溫泉蛋忌廉野菌伴蘆筍