2024-03-24 82 瀏覽
正逢同朋友嘅週年紀念日,多年朋友,難得用心揀間高質西餐廳慶祝特別選擇比晚餐時段早少少入座,未算太多人,幸運地坐中心打卡位,餐廳內部環境優美,有吸睛嘅月球裝置,加上特別配搭的盆栽,環境舒適別致Dinner set非常豐富,前菜、湯品、過場refreshment tea、主餐、甜品一應俱全另外有一份飲品Menu,供應各類型飲品今次同朋友兩人叫兩份dinner set,清爽嘅梳打起始,儀式感滿滿上菜快速,兩份如同藝術品嘅前菜好快到,分別係 1. 蘋果木煙燻北海道帶子、日本枝豆·有機粉紅玫瑰菇·紅菜頭蓉,2. 原隻煙燻勢鵪鶉髀伴水果車塵茄田關沙律,帶子煎得剛好彈牙,和玫瑰菇搭配剛好,鵪鶉髀肉質鮮嫩,配上酸甜沙律剛好開胃餐湯分別是干邑龍蝦湯和忌廉蘑菇湯,龍蝦味鮮美,忌廉蘑菇湯香稠濃味中間以清香茶飲重整味覺,再上主菜1. 香煎法式鵝肝大啡菇紅花意大利飯和鹿兒島A4和2. 牛西冷配慢煮和牛面頰伴野菌西蘭花苗·芝士松露手工薯餅第一次感覺鵝肝香氣,而且不腥,意大利飯不會敷衍地軟身,而且醬汁超合口味,入味而不膩,牛西冷5成熟煎得剛好,配上脆口西蘭花苗,芝士松露薯餅香脆,芝士甚至可以拉絲最後配上咖啡卷,完美

另外有一份飲品Menu,供應各類型飲品

最後配上咖啡卷,完美結束和朋友的週年晚餐,開心終於可以在觀塘品嚐到高質美食