2019-04-29 493 瀏覽
原來觀塘地鐵站附近近近地都有間高質放題,朋友食過幾次都話正,今次就一齊黎食啦~閒日夜晚都坐無虛席,睇黎人氣高企~~我哋係食8pm-10pm嘅時段,$248一位呢度已經由傳統寫紙仔落單變成手機影QR code落單,更方便、快捷同埋可以check返order左啲咩食物~餐廳門口有個自助區,除左可以拎各式各樣既飲品,有一般既汽水外,更有鮮橙汁、熱荳奶~自助區有啲炸物同泰式小食睇落唔錯,我拎左啲炸雞鎚、炸魚片、泰式鳳爪、海蝥同枝豆~每樣食少少~先黎一個刺身盤,每款都新鮮~蝦、鮑片、三文魚都係我既至愛,符合預期~~啲壽司的的骰骰細細粒好得意,一口一啖~花枝戀、芝士鰻魚玉子味道都唔錯,壽司款式有好多,每樣都唔會伏~~啲熟食幾好食,芝士焗帶子、燒鰻魚、鹽燒海蝦,芝士焗帶子好juicy,有一大粒原隻帶子係入面~燒鰻魚夠厚肉,燒得香脆~燒雞翼大大隻,yummy~燒牛舌有啲韌~仲有北海道黃金醬燒帆立貝,呢個好食!炸物都唔錯,但炸蝦啲炸粉有啲厚~呢度既鍋物都幾驚喜,牛肉壽喜燒同蟹肉粥~蟹肉粥好鮮甜、肉質嫩滑,如果唔係太飽,我都想encore呀~~最後黎到甜品環節,可惜太遲先去拎甜品,好多韓式雪條都無晒,我就

蜜糖芥末大蝦卷

魷魚嘴軍艦

北海道黃金醬燒帆立貝

炸物都唔錯,但炸蝦啲炸粉有啲厚~

牛肉壽喜燒

蟹肉粥

最後黎到甜品環節,可惜太遲先去拎甜品,好多韓式雪條都無晒,我就去左拎乳酪,菠蘿味,有埋果肉~仲有得夾糖,好搞笑~
乳酪

軟糖

呢度上菜同收碟速度極快,尤其收碟,通常一夾起食物,口都未放入,隻碟就會消失左!
牛肉壽喜燒
蟹肉粥