收工想食日本刺身,專登喺網上搵吓觀塘有咩好食,竟然比我發現咗呢間係工廠大廈嘅日本刺身便當,除咗可以同食之外,仲可以外賣拎返屋企,睇啲相好似幾好食同幾豐富, 所以今晚專登唔煮飯就試吓先🤣🐟比目帆立丼 $158睇相見到有左口魚,望落非常之新鮮同埋有我好想食嘅三文魚子,所以就揀咗呢款嚟試下!估唔到左口魚裙邊係燒咗一燒,識落仍然感受到嗰份魚嘅新鮮,入口即溶,估唔到喺工廠大廈嘅刺身竟然咁好食!帆立貝即係好似火炙咗一樣,有4粒切咗一半嘅帆立貝,份量都唔少,食完唔夠喉仲好想加碼😻而三文魚籽份量唔算好多,但系勝在唔會好咸同無出面買個啲有陣腥味😚🦐北海帆立海老丼 $168帆立貝同另外個盒應該系一樣,但呢個只有2粒切半的。因為呢盒個重點係蝦上面,有牡丹蝦、赤蝦、甜蝦,每款都好新鮮,簡直食唔停口,如果有得單買刺身應該都幾受歡迎👏🏻每盒飯上面都有一嚿玉子,味道唔錯👅重點要讚吓佢個飯,唔會好似煮到爛哂咁,有平時食壽司嘅咬口,平時唔食飯嘅我都食晒成盒飯😳

🐟比目帆立丼 $158

🦐北海帆立海老丼 $168