2024-05-07 21 瀏覽
成間Foodhall by Moon Thai有差唔多5000呎咁大!而且裝修風格以大地色為主調,再加入東南亞風嘅元素作為裝修,令到成間餐廳好有熱帶雨林嘅感覺,真係好似去咗泰國咁呀🤩🍽️泰式烤雞(半份)烤雞用咗泰式香料去烤煮,令到隻雞外皮香脆且香口,所以肉質可以保持鮮嫩多汁,食落口感到有獨特嘅味道,再沾埋特調嘅泰式辣醬更惹味😜🍽️泰式全日早餐食西式嘅全日早餐就食得多,泰式嘅真係第一次食!泰式全日早餐包括有酸種麵包、沙嗲雞串、泰式粥、牛油果醬、煎煙肉、煎蛋同炒雜菇,呢個配搭相當新鮮,我最鍾意就係酸種麵包配牛油果醬一齊食,感覺好fresh同幾match😝🍹青瓜蘋果梳打飲第一啖口感巳經比我覺得好清新,原來青瓜同蘋果呢個組合咁Fresh,飲完好有自然嘅風味,仲可以解膩添😛🧋泰式髒髒奶茶泰式奶茶就飲得多,但泰式髒髒奶茶就第一次飲!奶茶有獨特嘅茶味,飲落口感好順滑,同埋好濃郁且甜度適中😎

🍽️泰式烤雞(半份)

🍽️泰式全日早餐

🍹青瓜蘋果梳打