每次朋友問我去觀塘聚會食咩,我都一定會推薦呢一間Café。雖然暫時喺我心目中未有Café排名,但係呢一間真係前三都走唔甩。冇得book位淨係可以walk in,通常我自己五點就會過嚟等位。我覺得佢啲主食同埋甜品都一樣咁出色,坐都坐得好舒服,我成日都同啲朋友講笑話呢一間係我嘅canteen。‣ 蜜糖芥末雞翼 $68食咗真係至少有十幾次,啲雞翼永遠都係咁大隻又脆卜卜,雞翼多汁嫩滑,好鍾意蜜糖芥末嗰浸味。不過食到最後永遠我啲朋友都會食唔晒雞翼,因為都幾濃味,如果唔快啲食晒佢嘅話去到最後都會幾膩。‣ 和風火炙帆立貝意粉 $138見到嗰陣覺得好得意,好似大阪燒嘅汁再搭配意粉,食之前冇話抱好大期望,但係食落去嘅時候又覺得幾過癮。確實都真係大阪燒嘅汁,但係原來搭配意粉都幾好食,食吓食吓不知不覺就食晒。‣ 肉醬意粉 $96基本上我每次嚟都會嗌肉醬意粉,同埋好鍾意同朋友share食,通常都會嗌多啲小食,例如薯條。我覺得佢比嘅肉醬相當之足料,而且你見到芝士冚住晒成個意粉,所以一定要趁熱食,如果攤凍咗,啲芝士就會黐住晒。‣ 開心果忌廉配新鮮士多啤梨疏乎厘班戟 $138佢嘅疏乎厘班戟喺必嗌,有時唔同嘅季節佢都

‣ 蜜糖芥末雞翼 $68

‣ 和風火炙帆立貝意粉 $138

‣ 肉醬意粉 $96

‣ 開心果忌廉配新鮮士多啤梨疏乎厘班戟 $138
佢嘅疏乎厘班戟喺必嗌,有時唔同嘅季節佢都會有唔同嘅季節限定口味,我每次喺到食嘅時候,都會諗返起喺日本食疏乎厘班戟嘅味,真係做到嗰種輕盈嘅感覺,你又唔會覺得自己好似食空氣。唔同嘅味道我都試過晒,好難揀到一款好鍾意,今次第一次試開心果,我覺得佢嘅開心果味都好濃郁,相當推薦大家試吓。