2024-03-12 532 瀏覽
Cobber一向人氣爆棚,我同朋友六點左右到,啱啱好唔洗排隊,再過十幾分鐘門口已經出現人龍😂,食物質素都算唔錯,甜品一如既往出色❣️馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子薯蓉好夠creamy,口感軟綿綿,入口有香濃芝士味,帶子都幾鮮甜❣️明太子忌廉大蝦燉飯唔好睇佢其貌不揚,味道真係唔錯架🤣燉飯充滿明太子既鹹香,忍唔住一啖接一啖好足料,有好多大蝦,爽口彈牙❣️西京白味增豚肉忌廉意粉fusion口味,意粉意外地同白味增好夾!加埋豚肉洋蔥等配料,味道都幾豐富,但意粉略嫌太硬身❣️鹹蛋黃雞翼上檯已經覺得佢好邪惡,雞翼上面鋪滿鹹蛋黃,略嫌太油膩同埋重口味,就算撥開啲鹹蛋黃醬,雞翼都仲滲緊油❣️義大利芝士熔岩❣️開心果醬舒乎厘個人認為Cobber最好食既都係甜品,tiramisu真係好好味,熔岩視覺效果滿分,我都淨係掛住拍片唔記得影相😂咖啡味濃郁得黎唔會苦澀,蛋糕口感濕潤,熔岩忌廉creamy得黎唔會膩,非常出色。舒乎厘滿滿空氣感,食落輕盈軟綿,好似喺口裡面融化左咁🥹蛋香同埋開心果醬幾夾,加埋士多啤梨脆脆,口感即刻豐富左!

❣️馬蘇里拉芝士焗薯蓉帶子

❣️明太子忌廉大蝦燉飯
唔好睇佢其貌不揚,味道真係唔錯架🤣
燉飯充滿明太子既鹹香,忍唔住一啖接一啖
好足料,有好多大蝦,爽口彈牙

❣️西京白味增豚肉忌廉意粉

❣️鹹蛋黃雞翼