餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2022-01-10 285 瀏覽
去銅鑼灣 普遍餐廳價錢都比較貴但係呢一間印尼餐廳食物正宗得來價錢十分親民😄😄 -餐廳店員十分友善我們提早一日致電預約book位餐廳專登留了四人枱 唔使同人搭枱 好舒適 老闆娘同老闆 好熱心 特別提醒我哋印尼飲品比較甜可能需要少甜 同埋啲菜可能比較辣 因為我哋要注意所以我哋就叫咗以下幾個菜式-🍗燒雞班蘭尖塔飯 $98燒雞好大件而且好香 肉質鮮嫩多汁再用上旁邊的醬汁 十分惹味🤤飯用上班蘭汁去製作好清香班蘭味道飯粒分明軟兩硬度適中 而且外形似尖塔 適合打卡影相📸️-🔥印尼炒貴刁 $78配料豐富 有蛋絲 芽菜 芥蘭 肉絲 炒得好香 而且唔會很乾爽比較濕潤 入味 如果食得辣嘅朋友可以撈埋旁邊嘅辣椒碎一齊食 😋😋😋-🧀 芝士炸碎雞 $48炸雞件上面放了好多好多水牛芝士碎🤩話就話係碎雞 但其實都係一件件無骨雞塊 食落肉質較實身 連埋重奶香的水牛芝士碎食 🧀🧀邪惡得來又充滿口感😈🤤再用上老闆娘介紹嘅甜醬加辣椒 十分惹味🥥珍多冰 $28每次食東南亞餐廳都必叫 呢杯好香椰汁味 🤩🤩底部仲有啲椰糖漿 撈勻更加好香甜🤤🤤仲有好多的綠色的粉條☺️ 好煙韌 -🌸蝶豆花特飲 $28 同樣好香椰汁味 🤩🤩 甜度岩岩好
去銅鑼灣 普遍餐廳價錢都比較貴

甜度岩岩好 果然真係要叫少甜 🤣🤣
蝶豆花特飲

🍽🍴總結 🍽🍴
餐廳由印尼人主理
老闆及老闆娘親力親為 態度友善 會主動與客人聊天 亦會擔心客人會食唔慣印尼菜的辣度
而食物質素 亦不錯 👍🏻 價錢合理👍🏻
好似lunch set 價錢仲抵 真係好親民價🤩