2022-12-27 221 瀏覽
1718年開始食依間米線,到到依加都喺會一個月幫襯兩三次度。因為唔喺住個頭或個頭做嘢,所以好小特登去。但假日有時諗唔到食咩,或去開個頭都會幫襯。一路幫襯就見住佢愈開愈多間分店,證明佢喺有一定吸引力。同埋紅橋依間喺堅多人,平日假期都要排隊。今次埋單108蚊,叫左兩碗兩餸魚湯米線,(因為我地都唔食得辣,所以一直都叫魚湯米線,有時個魚湯會偏薑,偏辣。可能驚腥,飲落唔算好腥,我地平時都會飲吓佢個湯。鮮甜鮮甜有啲薑辣咁,幾好飲👍🏻👍🏻)叫左一杯凍飲同一杯熱飲。凍飲加錢,普通熱飲免費,特色熱飲都要加錢。今日格隔個女仔叫左兩餸定三餸仲要加底。我就突然間發覺,個麵又真喺偏少。諗返起次次食米線好似都喺岩岩夠。如果正值青春期嘅您,或平時大食都可能要加底今次都喺叫返平時叫開嘅餸:豬扒,豬頸肉,墨丸同腐皮蝦卷。餸方面無咩特別伏,都好食。豬扒好香香茅味,豬頸肉爽,但同行話今次無咁爽,墨丸又香又彈牙。無得輸總結:唔喺得人氣兩個字。認為喺有實力先咁多人食。麵方面偏少,但餸真喺無得輸。CP值如果唔比較個少麵量,已算喺唔錯。服務都正常。都唔會諗啲姐姐服務會點好。

2022-12-27