:呢間真係唔洗多講😂超級多人推介既米線店😆呢間絕對係我口袋裏排頭三名嘅米線店❤️🌟酸辣小鍋米線 $47 特辣需要 + $2 (豬頸肉+$1)酸酸甜甜十分開胃 個人覺得有少少似冬陰功咁🤣配上呢個世一豬頸肉 佢真係燒得好香好脆 就算浸咗喺湯好耐都仲係好入味😌而且份量絕對唔慳家😆🌟鮮魚湯紅薯粉 $48 (豬頸肉+$1)呢個係比較清 唔係我杯茶😹通常都係🧑🏻‍🦱食佢覺得呢個比較好食 最唔推介係豬骨湯❌紅薯粉係幼身扭紋嗰種~🌟豬大腸炸得好爽口 配泰式辣醬 好正😗🌟腐皮蝦卷呢個之前食過,都幾香口下😆各類凍飲+$3|下午茶優惠減$4❤️❤️個人認為唔同分店味道有少少出入,有冇人有同感米線嘅份量都比以前少🥲

🌟鮮魚湯紅薯粉 $48 (豬頸肉+$1)
呢個係比較清 唔係我杯茶😹通常都係🧑🏻‍🦱食
佢覺得呢個比較好食 最唔推介係豬骨湯❌
紅薯粉係幼身扭紋嗰種~

🌟豬大腸
炸得好爽口 配泰式辣醬 好正😗

🌟腐皮蝦卷
呢個之前食過,都幾香口下😆

各類凍飲+$3

下午茶優惠減$4❤️❤️

外賣送餐
  • 脆皮豬大腸
  • 腐皮蝦卷
  • 酸辣豬頸肉小鍋米線
2024-02-13 647 瀏覽
我平時去開屯門都中意去食呢個米線🍽️,雲川米線簡直係屯門名物,識好多人都會專登揸車入去食。佢最出名既餸係豬扒同埋豬頸肉❤️。🌟豬頸肉👍🏻👍🏻份量多,切到一條條幼幼地既形狀,好易入口。香脆,有油脂既香味,豬頸肉好食過豬扒‼️🌟豬扒唔會好油同埋好多肥膏,啖啖係肉,有好香既香茅味,不過會有小小乾乾地鞋鞋地。🌟貢丸貢丸我又係好中意食,大大粒好juicy,而且有香菇味不過好多人幫襯,基本上大部份時間塊食都要搭枱,坐得好逼。

🌟豬頸肉👍🏻👍🏻

🌟豬扒

🌟貢丸
貢丸我又係好中意食,大大粒好juicy,而且有香菇味

不過好多人幫襯,基本上大部份時間塊食都要搭枱,坐得好逼。
2024-01-01 544 瀏覽
最近喺屯門虹橋附近返工同事推介我去試下屯門名物雲川米線聽講雲川米線係香港top three好食米線好多住市區嘅人都特登入屯門食一於去試吓係咪真係咁好食我叫咗豬頸肉酸麻金湯米線(小辣)落咗單5分鐘左右就有得食啦豬頸肉切得好幼 好刀工👍🏻好新鮮 外層充滿焦香 有咬口米線彈牙 唔會太腍酸麻金湯濃郁 夠麻 唔會油膩$48 包埋嘢飲真係好抵食屯門名物果然名不虛傳👍🏻可惜要入到大西北先有得食如果佢開分店喺市區同新界東就好啦
最近喺屯門虹橋附近返工
同事推介我去試下屯門名物
雲川米線

聽講雲川米線係香港top three好食米線
好多住市區嘅人都特登入屯門食
一於去試吓係咪真係咁好食

我叫咗豬頸肉酸麻金湯米線(小辣)
落咗單5分鐘左右就有得食啦

如果佢開分店喺市區同新界東就好啦

豬頸肉酸麻金湯米線
豬頸肉酸麻金湯米線
2023-12-13 458 瀏覽
自從幾年前呢一間米線舖開咗喺屋企附近之後,佢已經係我常駐嘅食堂,佢嘅湯底持續咁樣更新,由一開始我鍾意食嘅魚湯▶️▶️去到我依家最愛嘅酸金麻湯底真係無敵!另外大推💯💯一定要另外叫小食海藻$18咁樣係最抵另外其實佢嘅小食都好出色,我自己就最鍾意食雞軟骨,呢個新出嘅麻辣魚皮都好食

另外大推💯💯一定要另外叫小食海藻$18
咁樣係最抵

酸金麻湯米線
酸金麻湯米線
米線控注意‼️屯門米線之霸:雲川,店內最出名係豬頸肉同香茅豬扒,今次試咗佢嘅豬頸肉。豬頸肉切至幼條狀,外脆焦香,油香十足,頗有咬口,而且份量好多,令人食到上哂癮!.另外,湯底細心關顧唔食得辣嘅人。選擇豐富,如:豬骨湯、鮮魚湯、酸辣湯、麻辣湯及熱拌,可配小鍋米線或紅薯粉。價錢:$47/碗,配料每款$10起,包嘢飲。.📍 雲川 米線.紅薯粉 (屯門)屯門有4間店:🔶屯門青菱徑6號富麗大廈地下F號舖🔶屯門震寰路6號貝爾特酒店地下2D號舖🔶屯門良德街9號盈豐商場地下A27號舖🔶屯門湖翠路2號美樂花園商場地下46及61號舖#屯門#屯門名物#米線控#米線關注組#大西北#tuenmun#tuenmunfood#tuenmunfoodie#豬頸肉#pork #foodiegram
米線控注意‼️
價錢:$47/碗,配料每款$10起,包嘢飲。
📍 雲川 米線.紅薯粉 (屯門)
屯門有4間店:
🔶屯門青菱徑6號富麗大廈地下F號舖
🔶屯門震寰路6號貝爾特酒店地下2D號舖
🔶屯門良德街9號盈豐商場地下A27號舖
🔶屯門湖翠路2號美樂花園商場地下46及61號舖
2023-11-19
  • 香茅豬扒
2023-12-09 290 瀏覽
身為屯門人食左雲川好多年,近幾個月戒口冇食,最近去盈豐一次,虹橋一次,米線既份量明顯變小,夾幾下就冇哂,冇以前咁飽,但味道就冇咩投訴,岩自己口味,朋友食元朗新開個間,佢食量大過我,食完都有同感覺得唔夠飽,d餸就冇問題覺得幾好,但米線份量真係唔夠,以前一星期肯定會食1~2次,所以好熟佢既份量,唔會有錯覺,唔知有冇其他人都有同感,希望雲川可以增加番米線既份量,或者點餐app可以出一個選項比人揀正常份量或減少份量
2023-12-03 203 瀏覽
呢間米線舖喺屯門不嬲都幾出名,一直想試吓,今日終於去到虹橋試。☺️微辣麻辣小鍋米線 🍜+豬頸肉+香茅豬扒($44+每樣餸$10)湯底唔算好特別,只有微微嘅麻感。豬頸肉係呢間嘅招牌,確實唔錯。甜甜地,間中有啲肥膏位同燶位,有啲似叉燒😂。另外佢豬頸肉係切到幼條嘅形狀,個人覺得如果佢可以大條啲,口感會更加好。😍至於香茅豬扒啲肉質比較散,但勝在易咬,唔會好乾柴,而且亦都有香茅味,加$10大大塊味道又唔錯算係咁。😌微辣酸辣小鍋米線 🍜+豬頸肉+蘿蔔+爆漿魚丸($44+每樣餸$10)湯底酸酸辣辣幾開胃,蘿蔔好好好大嚿,仲要有四嚿咁多,無渣又入味,爽甜爽甜,超級推薦鍾意蘿蔔嘅朋友仔。🥕爆漿魚丸,都係一啲現成丸,魚丸包住一粒肉丸,有少少爆汁,都幾惹味。😉味道:🐽🐽🐽🐽價錢:🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽

微辣麻辣小鍋米線 🍜
+豬頸肉+香茅豬扒
($44+每樣餸$10)

微辣酸辣小鍋米線 🍜
+豬頸肉+蘿蔔+爆漿魚丸
($44+每樣餸$10)

味道:🐽🐽🐽🐽
價錢:🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽
2023-11-16 209 瀏覽
佢係拎飛既,如果有1個客走就入一人飛,2個客走就入2人飛,4個人走入3-4人飛,如是者如果只有2-4人走,1個人永遠等唔到枱,然後熟客到就可以唔洗拎飛直接入,樓面大陸阿姐好蠢~ 野食算係咁,份量夠,都係味精野
2023-11-16
2023-11-11 326 瀏覽
首先呢間嘢喺屯門人嘅都一定會知,同埋已經出晒名好食,豬頸肉必嗌,另外佢其他餸都好好食,今次第一次嗌蘿蔔,意想唔到佢係好似關東煮嘅味道,而且份量都唔少,仲有免費嘢飲跟餐。推薦推薦
2023-11-05
  • 豬頸肉
屯門第一米線,湯底選擇多味道不錯,要試豬頸肉🐷!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍜 小酸麻金米線 HK$68> 豬頸肉、蘿蔔、腐皮蝦卷・味道:湯底有陣薑嘅香味,酸辣同麻辣就夾,冇諗過酸麻冇辣都幾夾喎。豬頸肉條非常出色,半肥瘦油香十足🤪,店家切條上做法好醒目👍,比起食豬頸肉片會冇咁快膩!腐皮蝦卷都不錯,幾香蝦味,蘿蔔甜但硬,淋啲更好。・口感:酸麻湯底幾light,冇乜油浮面,食落舒服順喉。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:就算唔係食招牌酸辣湯底,其他湯底都有驚喜,豬頸肉係出色嘅。門口睇落好多人但等到咗冇5分鐘就入得happy happy🥳・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
屯門第一米線,湯底選擇多味道不錯,要試豬頸肉🐷!

🍜 小酸麻金米線 HK$68
> 豬頸肉、蘿蔔、腐皮蝦卷
・口感:酸麻湯底幾light,冇乜油浮面,食落舒服順喉。
小酸麻金米線

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

2023-10-23
小酸麻金米線
2023-11-05 213 瀏覽
太滑了吧!香茅猪扒酸辣米线点的中麻中辣🌶️,但我觉得也还好。🍜爽滑的红薯粉自带温温柔柔的小波浪,让每根粉条上都挂满了汤汁,口感Q弹梗揪还很入味鲜鱼米线就是简单的鲜香了,鱼汤赋予了米线新的灵魂,🐷而且猪颈肉超级的软韧紧实,一软一弹简直绝配📌他家生意还挺好的,没有大桌子,超过四个人还要自己加小板凳🥺
太滑了吧!
2023-10-18 235 瀏覽
今天不知道吃什麼好,於是我決定去了雲川食米線。就像平常一樣,這裡的排隊人潮依然絡繹不絕,顯示了它的受歡迎程度。不僅如此,這裡的食物質量也非常高。最近,我嘗試了他們的中酸中辣大腸腩肉米線,結果大呼過癮。這碗米線的口感和味道都非常出色。米線本身煮得剛好,保持了適中的咬勁,而且吸收了湯汁的美味。湯汁是中度酸辣的風味,給整碗米線帶來了一種舌尖上的刺激感。大腸腩肉則是口感豐富,軟嫩多汁,與米線完美融合。整碗米線的味道層次豐富,令人回味無窮。除了中酸中辣大腸腩肉米線,雲川食米線還有其他口味豐富的選擇,它們都擁有獨特的風味。無論你偏好哪種口味,你都能在這裡找到適合自己的選擇。總的來說,雲川食米線是一家值得推薦的餐廳。他們的中酸中辣大腸腩肉米線非常美味,讓人愛不釋手。這裡的食物質量高,口味豐富,絕對能滿足你的味蕾。如果你還在猶豫今天要吃什麼,不妨來雲川食米線一試,相信你不會失望。

平時住係九龍區既我 甚少走入屯門,但為左試呢間久仰大名嘅雲川。男朋友專登揸車帶我入去🥹果然,去到雲川門口,見到好多架車泊晒喺度等緊飛入去,原來好多人都專登揸車黎食!!我哋攞咗飛,大約等咗20分鐘左右終於入到去!環境唔算大,但完全坐滿人,我哋咁啱坐咗一個二人位面壁嘅枱,但反而覺得好有私人空間😸😸開心!啲餸有好多選擇,花多眼亂,所以我哋點咗佢推薦有👍🏻嘅餸!!第一碗豬扒👍🏻大大塊又好食!我試左麻辣湯底 小辣 好正呀 我相信下次可以試埋中辣!另一碗都係有👍🏻既餸-墨魚咀 爽口唔韌!正呀重點推介就係炸豬大腸!炸得夠乾身,無乜油膩感。而且肥瘦適中,外脆內軟!諗起都想即刻再食🤤🤤🤤以後去屯門,我都會必食呢間雲川!我仲有好多餸都想試呀!!推薦推薦😍
[我係米線控] 平時住係九龍區既我 甚少走入屯門,但為左試呢間久仰大名嘅雲川。男朋友專登揸車帶我入去🥹果然,去到雲川門口,見到好多架車泊晒喺度等緊飛入去,原來好多人都專登揸車黎食!!

我哋攞咗飛,大約等咗20分鐘左右終於入到去!

啲餸有好多選擇,花多眼亂,所以我哋點咗佢推薦有👍🏻嘅餸!!

第一碗豬扒👍🏻大大塊又好食!
我試左麻辣湯底 小辣 好正呀 我相信下次可以試埋中辣!

另一碗都係有👍🏻既餸-墨魚咀 爽口唔韌!正呀

重點推介就係炸豬大腸!

2023-10-03 297 瀏覽
紅橋出名的美食店,個個都推薦雲川,一於試下。但整體感覺係中中等等,唔係講到咁好食….. 亦唔洗專登一試Menu 43包一餸同飲品,再叫餸around +$10起… 叫咗一個金湯酸辣中辣好既既豬頸肉分量幾多如果中意食酸辣可能叫返平時正常的酸辣會好啲另外叫咗麻辣中辣跟豬扒個麻辣味係香,同幾好味中辣來講都幾唔辣下,好似譚仔3小辣都辣過佢個豬扒唔熱,都好扣分下。浸耐啲先暖暖哋,令人諗到唔知放咗幾耐既感覺都好差叫多個小食,春卷就好熱啦!但好細條的~ 分量還好Overall啲粉都唔係好多整體係麻辣湯底幾好,但辣度真係可以再提下人。不過我就唔會特登再來食la~~
紅橋出名的美食店,個個都推薦雲川,一於試下。
但整體感覺係中中等等,唔係講到咁好食….. 亦唔洗專登一試

叫咗一個金湯酸辣中辣
好既既豬頸肉分量幾多
如果中意食酸辣可能叫返平時正常的酸辣會好啲

另外叫咗麻辣中辣跟豬扒
個麻辣味係香,同幾好味
中辣來講都幾唔辣下,好似譚仔3小辣都辣過佢

叫多個小食,春卷就好熱啦!但好細條的~ 分量還好

Overall啲粉都唔係好多

2023-10-02 178 瀏覽
假日難得入屯門探朋友,朋友就話要帶我呢個九龍人去食下屯門明物 雲川。我哋叫咗碟豬頸肉小食share~佢哋豬頸肉偏瘦,而且砌得好幼,味道唔錯。至於主角,我就叫左酸辣紅薯粉 小辣。湯底唔算搶喉,辣味算係食得舒服; 餸就叫咗腩肉,蘿蔔,墨魚咀,正常發揮。我下次會想試個米線,聽講好滑~