2024-01-23 15 瀏覽
我同朋友都喜歡吃西餐, 因為點餐容易, 價錢吾太貴.   放工後享受餐廳悠和燈光, 座位舒適, 有音樂伴住食餐, The Steakhaus  係不錯的選擇.由地鐵站行去, 只須五分鐘.  餐廳有卡座,又有高吧檯. 也設有水吧. 服務員勤快又親切,  安排了我們坐方桌,  送上白開水及餐牌.  感覺招呼好友善. 我們點了飲品, 抹茶拿鐵凍 及 Baileys Black Sugar Milk,  賣相好吸引, 用了雙球型高腳玻璃杯, 好靚啊!抹茶拿鐵凍 口感清新怡人.   Baileys Black Sugar Milk, 有咖啡味和奶香, 入口順滑.   青瓜牛油果沙律, 綠色牛油果, 屬高纖維, 含豐富維他命 C 的水果,沙律調味正, 清爽開胃, 吃得有營養又健康.  兩個主食, 安格斯西冷牛扒, 同 黑毛豬鞍架, 同時送到,  又熱又夠香 .我的 安格斯西冷牛扒配烤大蒜, 芝士龍蝦半隻,   有份量,  好睇頭.  賣相吸引.  先吃 芝士焗龍蝦,  芝士焗至金黃色微焦,  龍蝦紅卜卜, 蝦肉剛焗熟,  彈牙爽口, 味道鮮美香醇.烤大蒜,  原隻焗, 香甜好味不會焗得太乾. 牛扒
The Steakhaus  係不錯的選擇.
由地鐵站行去, 只須五分鐘.  餐廳有卡座,
又有高吧檯.
也設有水吧
青瓜牛油果沙律
沙律調味正, 清爽開胃, 吃得有營養又健康.
安格斯西冷牛扒配烤大蒜, 芝士龍蝦半隻,
先吃 芝士焗龍蝦,  芝士焗至金黃色微焦,
 龍蝦紅卜卜, 蝦肉剛焗熟,  彈牙爽口, 味道鮮美香醇.
龍蝦紅卜卜
烤大蒜,  原隻焗, 香甜好味不會焗得太乾.
烤大蒜, 原隻焗
牛扒 外層煎至微焦, 口感佳, 牛味濃,  入口嫰滑多汁, 食得滿意.  沾些燒汁好好味.
黑毛豬鞍架配火腿脆片, 煎扇貝.   黑毛豬鞍架大大件, 煎得香.
黑毛豬鞍架配火腿脆片, 煎扇貝.
肉質細嫩, 細細咀嚼品嘗肉汁甜美, 口感鬆軟彈牙肉味濃, 真好味.
煎扇貝, 表面煎得金黃色,  肉質軟嫩, 新鮮甜美, 有質素, 份量不少.
伴有香脆火腿片.  組合不錯.
晚餐做得有水準, 食物份量足, 食材好, 價錢合理,  喜歡食西餐的朋友,  真是不錯的選擇 !
青瓜牛油果沙律
安格斯西冷牛扒配烤大蒜, 芝士龍蝦半隻,
龍蝦紅卜卜
烤大蒜, 原隻焗
黑毛豬鞍架配火腿脆片, 煎扇貝.
  • 安格斯西冷牛扒配烤大蒜
  • 芝士龍蝦半隻