一直都好鍾意食froyo❤️但係香港嘅乳酪雪糕店執完一間又一間🍦最近喺西貢就開左一間新店 仲要係用左Greek yogurt嚟整 出面多數都係就咁用yogurt 食落更加健康🤩特登入嚟西貢試試佢🤟🏻.📌杯裝希臘乳酪雪糕 $58包三款配料同一款醬汁 另外加配料就要每款$6 我就揀咗五款所以都要$70 價錢都唔平😛froyo口感夠creamy 質地濃稠滑溜 真係整得好似雪糕💕乳酪味都好夠 唔會太甜 都冇Greek Yo嗰種好酸嘅味 酸酸甜甜 食晒成杯都唔會溜👍🏻相信唔習慣食Greek Yo嘅人都啱食😍個熱情果汁都好正 酸酸甜甜 好清新 同個froyo好夾😋人氣no.1嘅海鹽焦糖脆脆 焦糖味好香 口感夠脆🍮但個人就覺得略鹹左少少🤏🏻檸檬芝士蛋糕個檸檬味好出 夠酸 好開胃 餅底偏厚但好脆同香口🍋咖啡蒟蒻都唔錯 咖啡味真係好濃 不過就比較易碎唔夠實淨q彈☕️brownie朱古力味夠濃苦 但係就似一舊普通嘅朱古力蛋糕 冇外脆內chewy嘅口感🍫綠茶糯米糍就麻麻 綠茶粉陣味有啲假 糯米糍唔軟糯煙韌 偏硬🍵不過‼️呢到係主打食希臘乳酪雪糕 所以配料味道唔重要 因為主角夠出色😈建議可以淨食froyo唔加top

📌杯裝希臘乳酪雪糕 $58
包三款配料同一款醬汁 另外加配料就要每款$6 我就揀咗五款所以都要$70 價錢都唔平😛froyo口感夠creamy 質地濃稠滑溜 真係整得好似雪糕💕乳酪味都好夠 唔會太甜 都冇Greek Yo嗰種好酸嘅味 酸酸甜甜 食晒成杯都唔會溜👍🏻相信唔習慣食Greek Yo嘅人都啱食😍個熱情果汁都好正 酸酸甜甜 好清新 同個froyo好夾😋人氣no.1嘅海鹽焦糖脆脆 焦糖味好香 口感夠脆🍮但個人就覺得略鹹左少少🤏🏻檸檬芝士蛋糕個檸檬味好出 夠酸 好開胃 餅底偏厚但好脆同香口🍋咖啡蒟蒻都唔錯 咖啡味真係好濃 不過就比較易碎唔夠實淨q彈☕️brownie朱古力味夠濃苦 但係就似一舊普通嘅朱古力蛋糕 冇外脆內chewy嘅口感🍫綠茶糯米糍就麻麻 綠茶粉陣味有啲假 糯米糍唔軟糯煙韌 偏硬🍵不過‼️呢到係主打食希臘乳酪雪糕 所以配料味道唔重要 因為主角夠出色😈建議可以淨食froyo唔加toppings✋🏻