2023-05-08 605 瀏覽
餐廳是位於一條細巷仔, 不顯眼, 都是朋友食開帶我去。店鋪不大, 室內座位不多, 有一半位設於室外, 部份更是露天。好彩, 剛岩室內有一張二人吉位, 一走入餐廳經過水吧, 陣陣紅茶香氣。坐位不大, 摺枱都是細細的。店員個個都好有禮貌, 好好人。▶️全日早餐 -斑尼迪蛋配鬆餅主角斑尼迪蛋上面有一層芝士增加了一份味道層次, 最底層是鬆餅, 但其實就不太鬆, 比較乾 (我還刮傷了上顎)。其他配料還有, 煙肉兩片, 香腸兩條, 茄汁豆, 蘑菇, 蕃茄仔, 沙律菜, 都正常發揮, 不過如果蕃茄仔變成大肉茄會更好。▶️牛油果雞肉芝士菠蘿包第一次食菠蘿包入面夾的不是牛油而是漢堡包的材料,菠蘿包皮脆脆的,入面材料都好多,有芝士, 蕃茄, 生菜雞肉, 其實都夾幾有趣。▶️鮮橙紅茶是加了一片片鮮橙的紅茶, 點了熱的, 茶底香濃, 不過可能橙浸得太久有點苦澀。整體來說,是值得再去食,望見其他食客的意粉/飯都吸引。

▶️全日早餐 -斑尼迪蛋配鬆餅

▶️牛油果雞肉芝士菠蘿包

▶️鮮橙紅茶

整體來說,是值得再去食,望見其他食客的意粉/飯都吸引。