2021-03-24 704 瀏覽
幾次經過都想試, 但原來要訂位先得, 所以特意訂了位來試。1) 賣相不錯, R𝚒𝚜𝚘𝚝𝚝𝚘裡有啲菇、蘆筍同蕃茄仔,很豐盛嘅感覺但食落其實唔係好感覺到啲配菜的存在,幸好啲配菜都新鮮,而且唔會煮得太淋咖喱係日式咖喱偏甜味道,唔會有苦味,而我則覺得佢啲R𝚒𝚜𝚘𝚝𝚝𝚘 煮得太淋,無咬口,可能係要卜迎合香港人口味主角炸豬扒, 夠厚實,炸粉不會太厚, 而且炸得香脆可口, 又不會太油, 算係水準之作友人跟餐加了$36的甘荀汁 太多渣2)純素沙律碗每樣蔬菜都新鮮, 水果也鮮, 但橙同金奇異果都唔甜, 基本上成碗菜都無味, 全靠個碗汁, 而碗汁係酸酸咸咸的味道,都幾開胃。跟餐,玄米茶玄米味重總括而言,成餐飯無話有好大驚喜,素食味道上唔算好出色, 不過因為市面比較少有西式素食, 所以佢哋都算特色但我同友人最介意的是,我哋碗主菜都各附上毛髮一條, 我諗佢哋嘅QC 可能要做下野了, 畢竟都有3 間分店了
幾次經過都想試, 但原來要訂位先得, 所以特意訂了位來試。

日式咖喱吉列豬扒意大利飯

咖喱係日式咖喱偏甜味道,唔會有苦味,
友人跟餐加了$36的甘荀汁
甘荀汁