2019-02-02 137 瀏覽
就到新年啦!食團年飯係必需嘅,前排同老爺奶奶食咗上海菜團年飯,今日我地一家就去咗食西式團年飯!我地一早 book 咗枱,18:00 嚟到,冇咩人!門口好大,好易就搵到!我地兩大兩小,店內有bb凳提供,仲有小童餐具,真係好細心。店內有兒童餐提供,有 A, B, C 三個餐,呢個係兒童餐 A,有胡麻沙律,茄汁粟米雞粒意粉,仲有魚形魚餅,魚餅好好味,爸媽都搶住食,配埋橙汁,小朋友至愛!兒童餐C,一樣有胡麻沙律,仲有媽媽至愛芝士通心粉,芝士味好重,好正!都係配橙汁!大人就先嚟個前菜:香煎鴨肝配多士,好夠熱,配埋多士一齊食,個口感一流,好味到想再食!另外點少得湯呢?要試梗係試招牌蠔湯啦!好重蠔味,嶠爸好鐘意食蠔,啱哂佢!飯精一定要食飯,龍蝦汁海鮮意大利飯,好多海鮮好足料,配埋龍蝦汁,熱辣辣送上嚟,配搭得好好,正!主菜平時通常揀牛,今次一於試新嘢,食雞。燒原隻去骨美國野春雞,因為係即燒關係,所以要等半個鐘。好嘢係值得等嘅,個雞熱辣辣上枱,配埋香料,啖啖肉好好味!飲品我地又係揀「凍檸檬茶」,茶唔會好苦,清清地幾好!甜品一:燴車厘子金寶脆脆配雲呢拿雪糕,打碎塊餅,入面就會有啲煙出嚟,好好玩!我平時都係

我地兩大兩小,店內有bb凳提供,仲有小童餐具,真係好細心。

兒童餐A

兒童餐C

香煎鴨肝配多士

招牌蠔湯

龍蝦汁海鮮意大利飯

燒原隻去骨美國野春雞

凍檸檬茶

飲品我地又係揀「凍檸檬茶」,茶唔會好苦,清清地幾好!

燴車厘子金寶脆脆配雲呢拿雪糕

甜品一:燴車厘子金寶脆脆配雲呢拿雪糕,打碎塊餅,入面就會有啲煙出嚟,好好玩!我平時都係食開蘋果脆脆,估唔到車厘子脆脆都好夾好好食!

羅勒奶凍配青檸雪葩

甜品二:羅勒奶凍配青檸雪葩,個味都幾特別,估唔到都好夾喎!大人小朋友都食唔停口。

最後嚟返張世紀合照,難得的團年飯嘛!

總結:一家人都係好鐘意食西餐,有 bb凳對媽媽嚟講係好重要,芊嶠最開心係有兒童餐具,又有兒童餐食,食兒童餐仲送扭蛋一個。餐廳仲好貼心,準備咗畫筆同填色紙比小朋友,等佢地未食嘢前可以填吓顏色,爸爸媽媽又可以輕鬆一下。
2019-01-31
團年飯