2019-03-20 155 瀏覽
11/3/2019 @尖沙咀 Candies Foodies今日同朋友食飯慶祝生日,朋友揀咗呢間餐廳, 初時都搵咗陣,之後經過見到原來入口係要上樓梯,餐廳在閣樓的。上到去餐廳裝修都好特別好有外國嘅感覺,個人覺得比較偏向美式。我哋六個人叫咗個四人餐加咗個pizza, 大家都好夠飽。頭盤係泰式燒豬頸肉還有炸薯條配黑松露蛋黃醬。薯條係粗身的而且好夠熱黑松露蛋黃醬比想像中更好食黑松露味很濃, 蛋黃醬一點都不膩, 整個醬汁會令你吃到不停口, 我們連最後一滴醬也用匙羹吃乾淨 燒豬頸肉十分香,配埋秘製的泰式醬汁,酸酸甜甜十分開胃。黑松露牛肝菌意式燴飯, 黑松露味很樂意式燴飯比想像中稀,飯不會太硬身, 除了牛肝菌外還有一點野菌。蒜片香辣白酒海蜆扁意粉, 賣相很美麗, 海蜆很大隻沒有沙,而且有濃濃的蒜香味,意粉和蒜片一齊食更加香口!主菜美國安格斯肉眼牛扒 和脆香芭堤雅燒春雞半隻安格斯肉眼牛扒我們要了七成熟,但切開像五成熟, 但食落味道很好腍,有鮮味, 又不會覺得太生, 而且沒有血水!燒春雞幫我們切了8份, 吃來不會很乾,芭堤雅醬汁很特別有一點辣,有一點甜,感覺新鮮。 最後我們還加了一個煙三文魚pizza

我哋六個人叫咗個四人餐加咗個pizza, 大家都好夠飽。
頭盤係泰式燒豬頸肉還有炸薯條配黑松露蛋黃醬。

燒豬頸肉十分香,配埋秘製的泰式醬汁,酸酸甜甜十分開胃。

主菜美國安格斯肉眼牛扒 和脆香芭堤雅燒春雞半隻

最後我們還加了一個煙三文魚pizza

皮薄而脆,好多火箭菜,煙三文魚好香。
飲品都好有特色,整體都幾好食。