Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

Bookmark左成年終於去😂第一次食黎巴嫩菜🇱🇧原來都幾岩我口味😋裝修好有中東feel好靚✨但個晚影相最靚個個位已經有人occupy左shisha😂🥠𝐇𝐮𝐦𝐦𝐮𝐬 $80我本身中意chickpea所以hummus一定岩我口味😍好滑好香😚個中東包同薄脆反而有d普通 中意就咁不d hummus黎食🤣🧀𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐇𝐚𝐥𝐥𝐨𝐦𝐢 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 $85口感好似雞肉既hallmoni cheese🤣好厚實 芝士香味唔濃 配埋沙律菜同酸酸的紅桑子粒食會冇咁漏😚🐔𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐚𝐣𝐢𝐧𝐞 $165呢個最好食🤪個忌廉醬汁好有奶香 雞件好嫩滑 個飯係virmicelli rice粒粒分明 本身有dd椰香味 撈埋個醬汁食好正🤤🍮𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐏𝐮𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠 $70較流質 似係椰奶溝米/西米粒🙈幾特別 本身有甜味 好香米味 仲有spice of cinnamon😚淋蜜糖食會多一份清香甜味🤤🍸𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐨𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐌𝐨𝐨𝐧 $85朋友叫既 幾驚喜! 似奶昔 甜甜地有蜜棗味🤤飲落好似有d麥皮碎有咬口 但就比較漏🙈🍹𝐎𝐧𝐞 𝐓𝐡𝐨𝐮𝐬𝐚𝐧𝐝 𝐚𝐧𝐝 𝐎𝐧𝐞 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭 $115
🥠𝐇𝐮𝐦𝐦𝐮𝐬 $80

🧀𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐇𝐚𝐥𝐥𝐨𝐦𝐢 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 $85
Chicken  tajine
🐔𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐚𝐣𝐢𝐧𝐞 $165
Rice  pudding
🍮𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐏𝐮𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠 $70

🍸𝐃𝐚𝐭𝐞 𝐨𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐌𝐨𝐨𝐧 $85

本身想叫另一款係cinnamon同citrus既 但佢話冇晒😫叫左呢個玫瑰荔枝配sparkling wine 呢個組合實好飲🤪清香既甜味易入口😚
Chicken  tajine
  • Rice  Pudding