係韓國食店林立嘅街道,呢間火鍋小店顯得格外突出,見到佢個火鍋Menu圖文並茂咁清晰列明每款鍋底嘅食材,飲品選擇有二十多款,入去support 吓小店先店舖名係「8鍋臭臭鍋」,鍋底選擇有8款,揀咗”特濃沙茶鍋”主食加咗$10試吓”黑金滷肉飯”飲品揀咗”葡萄柚綠茶”另外追加”安格斯牛肉”,”白豚肉片” 同埋 “雜錦丸拼盤””特濃沙茶鍋(小辣,走芫荽)”特濃沙茶鍋底食材有:娃娃菜、牛丸、蔥爆貢丸、沙白、粟米、金針菇、炸枝竹、鳴門卷、豆皮花枝捲、番茄、甜不辣、青豆角 同 少量粉絲特別喜歡牛丸、蔥爆貢丸 同 豆皮花枝捲“黑金滷肉飯”甜甜哋嘅滷肉飯,好味😋呢$10 值得加“安格斯牛肉”賣相一般但質素都唔錯啵“白豚肉片”估唔到$16 嘅份量又唔少啵瘦瘦嘅豚肉正正係我杯茶“雜錦丸拼盤”可按個人喜好,自選三款丸丸揀咗牛丸,福州魚蛋,花枝丸因為試咗火鍋底裏面粒牛丸,覺得幾好味,所以encore牛丸另外,福州魚蛋又係我杯茶😌花枝丸就正正常常啦葡萄柚綠茶有埋柚子果肉嘅凍綠茶,啱晒一路打邊爐,一路飲成日幫襯連鎖任食火鍋店,呢晚係呢間火鍋小店有另一番味道環境相對寧靜,幾啱同朋友傾偈;因為唔係任食形式,唔會忍唔住而

店舖名係「8鍋臭臭鍋」,鍋底選擇有8款,揀咗”特濃沙茶鍋”
主食加咗$10試吓”黑金滷肉飯”
飲品揀咗”葡萄柚綠茶”
另外追加”安格斯牛肉”,”白豚肉片” 同埋 “雜錦丸拼盤”

”特濃沙茶鍋(小辣,走芫荽)”
特濃沙茶鍋底食材有:
特別喜歡牛丸、蔥爆貢丸 同 豆皮花枝捲
特濃沙茶鍋
蔥爆貢丸

“黑金滷肉飯”
甜甜哋嘅滷肉飯,好味😋
呢$10 值得加

“白豚肉片”
估唔到$16 嘅份量又唔少啵
瘦瘦嘅豚肉正正係我杯茶

“雜錦丸拼盤”
可按個人喜好,自選三款丸丸
揀咗牛丸,福州魚蛋,花枝丸
因為試咗火鍋底裏面粒牛丸,覺得幾好味,所以encore牛丸
另外,福州魚蛋又係我杯茶😌
花枝丸就正正常常啦
雜錦丸拼盤

葡萄柚綠茶
有埋柚子果肉嘅凍綠茶,啱晒一路打邊爐,一路飲
葡萄柚綠茶

成日幫襯連鎖任食火鍋店,呢晚係呢間火鍋小店有另一番味道
環境相對寧靜,幾啱同朋友傾偈;
因為唔係任食形式,唔會忍唔住而食過量,相對健康
值得一提嘅係,幾位年輕店員有禮貌之餘,手腳亦勤快,對我喺揀湯底有選擇困難症嘅時候向佢哋提問都會細心回答😜
呢次支持小店體驗非常良好
2023-10-30