2015-03-21 348 瀏覽
我都算係小新既fans  佢好鍾意火鍋  "壽喜燒" 一直都想試下  咁啱去了對面honey grammy食雪糕  見到別府既meau 好吸引  賣相幾好  仲推薦壽喜燒  於是擇咗呢間食晚餐  火鍋係細細個  每人叫一個  分別叫了  壽喜燒同蕃茄海鮮鍋  淨睇賣相幾好  仲幾期待  點知一試  完完全全徹底失望  湯底得色無味  如果唔係有醬油真係放唔入口  仲衰過我焯熟淨係放鹽調味  起碼仲食到配料既鮮味 茄湯更差  真係無話可說  啲海鮮雪味重  好失望仲叫了個沙律  沙律正常啦  因為好難會難食  份量唔太了除了火鍋難食之外  炭燒食物更係不值一提  完全唔覺得係用炭燒  食落係帶苦澀  有gas既味  好難食  配埋醬汁苦上加苦總括而言  一定唔會再黎食  其他分店亦不除外  好難想像連火鍋味道都整得唔好既食店  點樣再可以吸引到我去食呢  真心食到有啲嬲同唔開心

仲叫了個沙律  沙律正常啦  因為好難會難食  份量唔太了