2024-02-17 50 瀏覽
經過樓下見到張相寫住「火山排骨」,好似好吸引就入嚟食個早dinner 坐低就可以數碼自助點餐,方便唔使等侍應過嚟。餐廳牆身有泰國色彩塗鴉,木質枱凳,柔和燈光。食泰菜唔可以唔點「生蝦刺身」,肉質爽口,苦瓜蒜片紅辣椒🌶️齊晒配料炸蝦餅好香脆可口,咬落啖啖蝦肉,食唔停口!青咖喱雞少少辣,香濃椰奶味,雞肉嫩滑,伴飯一流!泰式豬肉炒河 配料豐富,河粉乾濕度剛剛好,夠晒入味,很飽肚,男士最愛的主食之一!重頭戲來了~ 🌋火山排骨 名副其實像火山的擺盤,青辣椒醬汁,非常惹味,吃完真的會噴火,餐廳配備手套建議食法是用手,不過實在係太新鮮太熱辣辣,我選擇用叉,也能輕鬆挑出肉絲,証明豬肋骨一點都唔韌,肉質嫩滑鮮甜,推薦一試!椰青好fresh,好鮮甜🥰食埋椰肉好滿足!椰汁冰好香椰奶味,唔會太甜!

炸蝦餅好香脆可口,咬落啖啖蝦肉,食唔停口!

青咖喱雞少少辣,香濃椰奶味,雞肉嫩滑,伴飯一流!

椰青好fresh,好鮮甜🥰食埋椰肉好滿足!
椰汁冰好香椰奶味,唔會太甜!