2020-03-01 923 瀏覽
今天放工,專程出旺角和朋友敍舊,因為朋友要去外國生活一排,所以豪豪佢食餐放題farewell飯。依加肺炎咁勁,出街食飯真係揾命搏,朋友專程簡左間乾淨衛生既韓燒餐廳。依間餐廳一至四任食$110分鐘$258加一,openrice book位有七折,不錯。首先我地入去前要量體温,無發燒先可入去,門口也有handrub比客人使用。店員均有配帶口罩,執枱時也會噴清潔劑,確保下一手可以用乾淨既枱。衛生滿分。我地係入面坐了圓枱,坐得鬆動,和其他枱距離也遠,感覺無咁易同其他人感染。幾好既安排~我地入坐時,店員送上前菜:泡菜、芽菜同海帶。也介紹了自助吧區(自助醬料和自助飲品)自助醬料區有海鮮醬、燒汁等等。自助飲品種類都唔錯,有可樂同韓式樂天飲品。餐牌方面就真係豐富,有肉類、海鮮、菜和熟食。好正,不過注意每樣每次最多只可叫六件。我好肚餓,所以一到埗叫左一碗粉絲同烏冬食左先。份量都好大,粉絲味道好好,炒得乾身,烏冬配上些蘿蔔同洋蔥絲,湯底清,好好食。朋友就幫手叫左其他野食,我地總共叫左三轉,叫左啲牛肉如牛扒、五花肉,豬肉如豬頸肉、五花肉等。肉類醃得幾好,肉質燒出黎幾好。推薦五花肉!海鮮就叫左啲蠔、扇貝等。比

肉類

海鮮就叫左啲蠔、扇貝等。比較燒得耐先熟,不過也好食。推薦帶子,比較快熟且好味。
海鮮

蔬菜,我地每款都食左少少。品質唔錯。

熟食我地試左粉絲、烏冬、紫菜飯同湯。每樣都好食,但注意份量較大,想淺嚐既朋友要留意。

小食方面,都好超班,我地試左炸雞、餃子同魷魚,每樣都似即炸,幾好食。
熟食

臨last order也比左甜品紙,我地食得太飽,只吃了一碗西米露。
甜品

總結,此餐廳上菜速度不錯,各類野食也無伏,幾好吃,衛生也好好,若大家抗疫也想食,絕對可考慮。
肉類
海鮮