餐廳: 榮華南洋冰室
資訊:

2019-05-25 602 瀏覽
假期好節目,行元創方睇展覽。搵搵附近有咩好食,八九不離十,都係搵返啲平時食開又中意嘅菜式。喺OpenRice 搜尋到呢間食海南雞嘅餐廳,不過奇怪在佢叫南洋式,好奇心同食雞應該冇死嘅心態,我哋決定一試。喺呢區,啲餐廳都係開晒喺啲舊式建築嘅底層,不難想像,裡面嘅座位都係寥寥數位,很有港式餐廳嘅影子,城府雖小,萬事俱全,整齊有序,乾淨企理,坐得舒適。相信好多人都係咁諗~你睇下牆上寫咩?各位自己估係邊個啦~發現佢哋嘅海南雞得雞髀同雞翼兩個部位,咁我當然揀雞髀啦,配油飯肉質好嫩滑,還有香香的薑末香茅味,很清新。油飯有驚喜,薑末蒜末的味道恰到其分,粒粒分明又乾身,好想多添一碗。朋友的常餐,份量不小喲,而且價格很划算。口味指數:環境指數:返嗒指數:
假期好節目,行元創方睇展覽。

相信好多人都係咁諗~你睇下牆上寫咩?
各位自己估係邊個啦~

海南雞髀油飯

肉質好嫩滑,還有香香的薑末香茅味,很清新。

南洋特色常餐

朋友的常餐,份量不小喲,而且價格很划算。

口味指數:

環境指數: