2023-10-09 137 瀏覽
今日係星期六放假,當然要約好姊妹返個brunch,打吓卡影吓相依間蠔吧星期六推出嘅brunch真係好抵食,$399就已經有六個前菜,一個主食,加三款甜品,其中一款前菜仲係英國生蠔真係好抵食✨愛爾蘭生蠔🦪肉色偏牛奶白色,非常肥美,入口帶清新的海水味,口感細膩,連帶子位也極鮮甜✨娜威三文魚簿片,粉紅胡椒及鮮果三文魚有4片,三文魚屬於三文魚腩口感,非常肥美,油脂感爆,粉紅胡椒帶點甜甜地辣辣地,味道特別,同三文魚都幾夾✨海鮮刺身塔,芝麻味中東米,泡菜醬汁中東米嘅口感有少少似白藜麥,有少少煙韌嘅口感,面頭嘅三文魚醬非常creamy,泡菜辣辣地非常開胃✨西班牙八爪魚🐙伴白豆薯仔沙律八爪魚非常新鮮爽口彈牙,配白豆薯仔沙律,口感清新✨自家製蟹餅每一啖都食到一絲絲嘅蟹肉,超足料,蟹肉仲好鮮味,外脆內軟嘅感覺,表面焗到金黃色✨鴛鴦紅酒燴豬臉肉豬臉肉炆得非常淋,同紅酒🍷汁好夾,薯蓉非常香黑松露味,口感細滑✨烤牛骨髓伴和牛肉眼粒牛骨髓係牛嘅精華,一啖咬落去嘅口感有少少似啫喱,非常軟綿,和牛粒油脂豐富,牛味都濃,配搭埋脆身嘅法包一齊食,可以話係絕配✨香煎盲曹魚柳配墨魚汁及風乾蕃茄盲曹魚肉白皙有彈性,外皮煎到非常

✨愛爾蘭生蠔🦪

✨娜威三文魚簿片,粉紅胡椒及鮮果

✨海鮮刺身塔,芝麻味中東米,泡菜醬汁

✨西班牙八爪魚🐙伴白豆薯仔沙律
八爪魚非常新鮮爽口彈牙,配白豆薯仔沙律,口感清新

✨自家製蟹餅

✨鴛鴦紅酒燴豬臉肉

✨烤牛骨髓伴和牛肉眼粒

✨香煎盲曹魚柳配墨魚汁及風乾蕃茄
盲曹魚肉白皙有彈性,外皮煎到非常香脆,墨魚汁非常鮮味,點埋一齊食,更帶出魚香

甜品

✨檸檬🍋撻
檸檬撻酸酸甜甜,店員介紹要食咗先,食完呢個甜品可以加強食慾

✨白酒燉梨
梨超級大個,已經去除雪梨🍐芯,所以唔會食到雪梨嘅酸味,只有清淡嘅白酒香,同淡淡的雪梨清香

✨拖肥香蕉批
拖肥唔會太甜,批底用咗大量牛油🧈,超級酥香,香蕉剛剛好熟,整體感覺好creamy