招聘中
19天前
19天前
26天前
26天前
更多筍工 (9)
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2021-12-06 248 瀏覽
想試三哥個新米線好耐, 今日終於有機會試下, 有啲驚喜咼!螺酸湯米線配海螺片&豬皮 $43睇賣相講真唔係好吸引, 有啲好稀嘅感覺, 所以都無乜期望. 首先試下個湯底, 又幾好咼! 我會形容為係酸辣加麻辣嘅混合體, 好開胃, 好適合我呢啲嫌酸辣太酸同麻辣太麻嘅人, 我又幾中意. 餸方面有豬皮同螺片, 豬皮爽口, 有4-5塊, 幾襯個湯. 螺片就麻麻地, 煮嘅時間唔夠, 太韌了. 不過我幾欣賞碗米線嘅配料: 酸辣荀, 木耳絲, 辣椒粒, 同湯底好夾!👍🏻小食方面我都試左: 椒麻涼拌魚爽肚 $23哩個認真麻麻, 爽肚係好爽嘅, 不過個汁極咸, 原本以為係麻辣豬耳之類但點知比個死感蓋過其他味道, 食一舊要飲一啖水, 搞唔掂😂
想試三哥個新米線好耐, 今日終於有機會試下, 有啲驚喜咼!

螺酸湯米線配海螺片&豬皮 $43

小食方面我都試左: 椒麻涼拌魚爽肚 $23