2023-09-01 1287 瀏覽
今日寫返早前特別慶祝屋企人生日於是就去Rosewood訂返D蛋糕試一試🎂 因為胃口唔大又想每樣食啲 所以就冇買到原個蛋糕🤪比起其他酒店佢嘅蛋糕價錢仲要更貴🙊 食完感覺真係一分錢一分貨💕 味道好有層次感覺好優雅 而每件蛋糕都好似藝術品咁🎨 攞餅嘅時候都見到餅店門面好IGable 決定下次去試佢嘅下午茶📷⭐️ Tahitian Vanilla Millefeuille 🤍係我食過最高質嘅千層酥🥰 大溪地雲呢拿既味道好舒服好自然😋 唔會過甜完全同雲呢拿香精截然不同🌸千層酥酥脆但唔會太易碎 整體比例岩岩好❤️⭐️ Rabbit Bun Chocolate Cake 🐰好有玩味既設計砌左兔仔出嚟🦄裡面有朱古力加上榛子🌰 入面加上Brittle脆脆嘅口感🥜 整體口味較甜有童真🤡⭐️ Mango and Coconut Tart 🥭配搭比較簡約同簡單主要突顯芒果嘅新鮮💛 撻底比較輕盈 唔太重牛油味🧈 芒果唔算滿滿的甜度但感覺新鮮🥳⭐️ Devil 😈主要朱古力為主題嘅蛋糕🍫外型好幾何像一個惡魔果實🍓裏面包着熱情果醬💜 朱古力味道濃厚但係唔夠層次 熱情果帶點酸整體中和了甜度🏖
Tahitian Vanilla Millefeuille

Rabbit Bun Chocolate Cake