2023-08-08 707 瀏覽
🍴Signature Fish n Chips 招牌炸魚薯條 HKD$88 8.5/10✨炸魚薯條即叫即炸 非常香脆 所以要大約等15分鐘左右 酥脆魚柳配上粗薯條真係不得了 邪惡指數💯😈魚柳有1.5隻手掌咁大 炸魚脆漿中加入咗啤酒 令到魚柳更加酥脆 味道方面可以選擇signature/ lemon pepper/ Tom Yum/ red hot chilli 醬汁方面有不同選擇例如mayo/ lemon mayo/ tar tar/ honey mustard/ garlic aioli/ Thai chilli/ hot sauce/ brown 今次我地就揀咗lemon mayo🍋🍴Lamb Cheese Burger 紐西蘭芝士漢堡🍔 HKD$108 8.5/10✨牛肉burger就成日見到 但淨係賣羊肉burger嘅餐廳就比較小見 (唔食羊嘅朋友要留意返😳不過都仲有fish sandwiches揀嘅) 講返個包先 同樣係即叫即整 所以都一樣要預返15分鐘到 除咗可以揀配薯條仲有得揀薯餅 嗰日薯餅咁啱賣晒 所以我哋揀咗幼薯條 個人比較喜歡粗薯條 美中不足係可以再鹹少少🍟💖羊肉有

牛肉burger就成日見到 但淨係賣羊肉burger嘅餐廳就比較小見 (唔食羊嘅朋友要留意返😳不過都仲有fish sandwiches揀嘅) 講返個包先 同樣係即叫即整 所以都一樣要預返15分鐘到 除咗可以揀配薯條仲有得揀薯餅 嗰日薯餅咁啱賣晒 所以我哋揀咗幼薯條 個人比較喜歡粗薯條 美中不足係可以再鹹少少🍟💖羊肉有香騷味 但中意食羊嘅我希望羊味再出啲🤤包皮烘得外脆內軟 雖然應該烘耐咗少少 表皮有少少燶咗 麵包搽咗藍莓醬 增加左甜味平衡返個漢堡 加埋半熔芝士🧀️ 好味好味!!!🥳

🍴「友」手工啤酒 YAU Craft Beer 🍻 HKD$50 8/10✨
話說原來一直以嚟都未試過手工啤🍺適逢見到香港本地牌子 就試吓佢啦!藍色係PALE ALE發燒友 味道偏淡 花香味頗突出🪻橙色係TANGERINE IPA最佳損友 味道會再重少少 酒精成份都高0.5%😳🤣柑橘香氣四溢🍊除咗手工啤酒 餐廳都有唔少酒品選擇 啤酒/cocktail/highball等👈🏻

餐廳地方唔大 但勝在氣氛好 happy Friday就啱晒啦❤️‍🔥偷偷地見到外國人廚師一邊跳舞一邊煎嘢 好chill😝有心理預備要行一段斜路㗎 係la vache對面!!!
2023-08-07