2024-01-13 36 瀏覽
最近天氣凍凍地,最適合圍埋一齊打邊爐^ _ ^今晚同朋友一齊去左打邊爐,打邊爐最常遇到就是眼闊肚窄的問題,每樣食物食少少才夠盡興。呢間餐廳好貼心,揀食物可以揀半份。唔洗一叫就叫曬一碟(全份)咁多。食物可以叫多點款式試!我揀左藥膳醉雞鍋做湯底。叫左少少火鍋料和小食。湯底藥膳醉雞鍋的湯底份量好足,staff會係你面前炒香煮熟,雞肉好入味好嫩滑!讚!因為兩個人食,所以唔係叫咗好多火鍋料:-水晶滑牛:牛肉厚身.質地滑嫩唔鞋,好味🤤-西洋菜:清爽口感,新鮮-黑松露蟹肉餃:呢間火鍋店餃子係自己手工包制,餃子🥟唔易穿,但唔厚皮!我覺得唔錯~好食!餃子內有黑松露和鮮味蟹肉,整碎左細細粒,有口感~-手打鹹蛋黃蝦丸:餐廳丸類人手手打整,以鮮蝦肉包住鹹蛋黃製成,口感鮮嫩彈牙,咬落去我以為食緊月餅🥮餡咁😂好特別,但真係好彈牙,下次再黎會試其他味既丸。小食:-避風塘雞軟骨:雞軟骨炸至酥脆,外層帶有香辣的調味料,非常開胃。整體唔錯會再encore,湯底藥膳醉雞鍋味道濃郁,火鍋料選擇多,小食都好食。
最近天氣凍凍地,最適合圍埋一齊打邊爐^ _ ^

我揀左藥膳醉雞鍋做湯底。叫左少少火鍋料和小食。

因為兩個人食,所以唔係叫咗好多
火鍋料:
-水晶滑牛:牛肉厚身.質地滑嫩唔鞋,好味🤤
-西洋菜:清爽口感,新鮮

小食:

藥膳雞鍋