2020-09-22 122 瀏覽
自小魔怪出世後,好少同另一半拍拖食飯啦,見將軍澳天晉滙開左間西餐廳,係時候浪漫一下。雖然落大雨無得係室外用餐,但室內的氣氛都好好丫。出入口有酒精搓手液、亦有口罩袋提供,店員亦好有禮貌、服務周到。6點到了餐廳,所以好少客人,我們可以靜靜地品賞晚餐。餐包一點也不嗇色,有三種包。頭盤點了鮮藍青口配刁草忌廉汁,藍青口好新鮮、而且煮得剛好,不會過熟,非常juicy。個汁好creamy, 配上藍青口一流。旁邊的意大利軟包都好好味,有好香既牛油味,加上脆脆地,唔點汁都已經好好食,食完三塊仲想食。主菜點了墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉,黑魚汁味道濃郁、帶子同海蝦都好彈牙。扁意粉比意粉更能吃出墨魚汁既味道。價錢貴了一點點,但都算值得。另外點了天然極黑厚切黑豬鞍扒。名副其實的厚切豬扒,有成寸厚呀!雖然厚,但師父仍能煎到剛剛好,銷住肉汁。而配菜薯仔🥔好好食。值得留意既係伴碟功夫都唔馬虎,蒜蓉上有棵植物仔,好可愛。飲品點了杯white sangria 同 Stella, 好飽好滿足呀!

新鮮活藍青口配意大利包

墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉