餐廳: 紅館 (擺花街)
資訊:

2018-07-24 119 瀏覽
一間小店,好多時候都滿座,就知道實力都好強💪。今日終於都有位,可以一試藍帶滋味喇😊。地庫滿座,只得靠近門口嘅 Bar 枱位,都好丫😊。點知⋯⋯😓❗️睇過餐牌,食物種類都好多架,不過我都係最鍾意食魚🐠,蔬菜我又唔啱嘅,咁要雜菜湯都易啲入口啦😅。意大利麵包要加啲橄欖油同黑醋,我就最怕架喇🙊。條魚我問過,今日係咩魚🐠,不過我聽得唔太清楚,又唔想阻人做嘢,所以都唔知係咩魚😅。但係魚煎到啱啱好,一啲都唔乾👌,都夠 juicy 架👌,而且師傅係張條魚圈住一啲切條嘅蕃茄、黑欖果,再配啲好似肉醬嘅嘢,加埋啲汁,好味道呀😋,我就連啲配菜,有輕輕煎過嘅薯仔,粟米仔,同菜,清碟呀😱😅。最後飲杯凍嘅 cappuccino ,可以慢慢食多支煙就好啦🤣🤣🤣。整體好好架,係冷氣唔掂咋,小店已經加埋移動嘅冷氣機仔,但作用都唔大😓❗️
一間小店,好多時候都滿座,就知道實力都好強💪。
今日終於都有位,可以一試藍帶滋味喇😊。
意大利麵包要加啲橄欖油同黑醋,我就最怕架喇🙊。
雜菜湯
聽唔清楚係咩魚