朋友遠到而來 一於帶佢去打邊爐🍲啦😆位於觀塘APM附近嘅一間打邊爐餐廳環境舒適 地方寬敞 冷氣十足打邊爐🍲放題就最適合不過啦我地兩個人叫咗 🐮澳洲和牛及四元豚放題二人套餐 ($299)揀咗夏日限定蕃茄壽喜燒湯底 🤤🤤 店員先煮一煮香啲蔬菜🥬配料 鋪上和牛🐮 然後再淋上濃濃的番茄湯汁🍅🍅番茄壽喜燒湯 味道酸酸甜甜非常濃郁嘅番茄 配搭甘甜嘅壽喜燒湯汁🤤🐮澳洲和牛及四元豚放題二人套餐 包含了 2️⃣碟黑毛和牛🐮、各1️⃣碟嘅封門柳、牛舌、板腱肉、四元豚肉🐷及海鮮🦞 食完還可以用手機掃QR code 追加📲😬 每碟份量十足 基本上我地兩個人食完套餐都飽飽地 😂🫣 而且出面自助區還有不同嘅火鍋配料、蔬菜、熟食區、飲料區、雪糕區 真係食到勁飽😝🤣 🤰🏻✨黑毛和牛 油花分佈平均 肉質鮮嫩 入口即化☺️✨牛舌質感爽口帶嚼勁 充滿牛香 封門牛柳較重牛味 肉質較有嚼口✨板腱肉 顏色好鮮嫩 入口有油脂分泌✨四元豚薄薄切片 肉質仍保持嫩滑 無想像中咁鞋口海鮮則包括墨魚仔🦑 魷魚、蟹柳、蟹籽蝦滑✨蟹籽蝦滑:滿滿蝦🍤味 口感較爽口✨墨魚仔:要煮耐少少 質感彈牙😆 熟食區仲有日式關東煮 有9款不同食物 味道濃郁 魚糕蘿蔔都好

朋友遠到而來 一於帶佢去打邊爐🍲啦😆

✨板腱肉
顏色好鮮嫩 入口有油脂分泌

✨四元豚
薄薄切片 肉質仍保持嫩滑 無想像中咁鞋口

海鮮則包括墨魚仔🦑 魷魚、蟹柳、蟹籽蝦滑
✨蟹籽蝦滑:滿滿蝦🍤味 口感較爽口
✨墨魚仔:要煮耐少少 質感彈牙😆

熟食區仲有日式關東煮 有9款不同食物
味道濃郁 魚糕蘿蔔都好入味😊😊

飲品區選擇多元化 有啤酒、果汁、茶類、汽水等等 應有盡有
打邊爐我自己就鍾意飲茶類嘅菊花茶、荔枝紅茶等 解膩下火必飲😝
食到差唔多就要食返杯雪糕
呢度有牛奶雪糕🍦&乳酪雪糕🍦
牛奶雪糕 奶味香濃 我個人就一般🙈
我都係鍾情於乳酪雪糕🍦🩷
味道酸酸地甜甜地🤤 仲可以加上朱古力豆、棉花糖、朱古力彩針😆

最後臨走之前 仲玩咗餐廳推出拉繩抽獎遊戲 好有趣 好似去咗日本咁😂
Lucky 抽到 wasabi口味嘅海苔粟米棒🤩
真係又食又拎 朋友都好滿意我今次嘅安排😚😚

🍽️🍴總結 🍽️🍴
餐廳位置方便又近商場 行完街就可以黎食😝 店員服務態度友善 主動為我哋加湯
餐廳打邊爐嘅和牛及自助區提供嘅食物 款式多元化 牛肉質素唔錯
下次可以同家人一齊黎食都得😆
2023-08-06