2023-11-05 651 瀏覽
以前黎親中環都會黎飲返杯蔗汁, 印像中以前係有堂食. 可以坐入去慢慢飲. 但是日路過已經無左堂食了. 今日同朋友路過. 原來佢地未試過呢度的蔗汁, 所以特登帶佢地黎買蔗汁飲. 一杯飲得好趕. 而且佢門口都企左一班人. 所以我地決定每人一枝可以拎住一邊行一邊飲. 一飲落口. 嘩好甜好甜好甜. 我有印像以前坐係度堂食時, 佢地係拎住d蔗用部機窄汁. 一枝窄幾次. 睇落去好原汁原味. 但今日一飲. 究竟真係本身d蔗係咁甜定落左糖?因為唔止我一個話好甜。 連朋友都話超甜。 若果真係有再落糖的話, 希望店家可以手下留情。 唔好再落咁多糖。 若果係原汁原味的話。 咁以後都係買一杯飲就好。 飲成枝真係甜到無命。。飲完晒先記得影返張相。
蔗汁
飲完晒先記得影返張相。
2023-10-29