2021-09-24 586 瀏覽
呢間位於葵廣地下既米線店成日經過都見到,佢地個下午茶套餐仲好抵食咁,而且下午茶時間由下午2點半至6點半,喔~放工都趕得切食喎🤭🤭🌟 自選米線如果想試多啲餸既話不妨揀自選米線🤭湯底由$20起、餸菜分別係$8、$9同$12😝今次揀左麻辣湯底($30),辣度由微辣至特辣可以選擇~配菜包括炸醬、酸菜、芽菜、香葱、芫荽同花生;揀左小辣,味道麻香帶點辛辣,如果鐘意食辣啲不妨再加辣喔😆麵底除左有常見既米線、薯粉、油麵外,仲有准山麵同生菜底揀😉不過今次我地就揀左米線啦😆佢地啲米線都幾滑溜嫁。餸菜就有錢就是任性🤑揀左魚皮餃、牛腩、豬耳、牛肚同肥牛🤣連個碗都巨型左🙂下午茶套餐本身包埋熱飲,我地加左$11點特飲恐龍華田,上面係滿滿既阿華田粉呢🌟 自選兩配菜套餐 $38 (下午茶套餐)下午茶餐可以自選兩配菜×麵,今次揀左雞肉、木耳絲配薯粉~仲有沙嗲湯底(+$2)🤪一黎到就見到滿滿既薯粉🤣份量好多喎;而且好彈牙😙加埋啲湯底真係好夾😄沙嗲湯底有微微既咖喱同椰香味道,加埋少少辛香,點左小辣唔算太辣,主要都係食個香味~配料有芽菜、酸菜、花生等,加埋一齊口感幾豐富。特飲涼粉紅豆粉勁正囉~😝杯紅豆冰加左好多蜜紅豆同涼粉係

🌟 自選米線

🌟 自選兩配菜套餐 $38 (下午茶套餐)
下午茶餐可以自選兩配菜×麵,今次揀左雞肉、木耳絲配薯粉~仲有沙嗲湯底(+$2)🤪一黎到就見到滿滿既薯粉🤣份量好多喎;而且好彈牙😙加埋啲湯底真係好夾😄沙嗲湯底有微微既咖喱同椰香味道,加埋少少辛香,點左小辣唔算太辣,主要都係食個香味~配料有芽菜、酸菜、花生等,加埋一齊口感幾豐富。特飲涼粉紅豆粉勁正囉~😝杯紅豆冰加左好多蜜紅豆同涼粉係入面,好滿足🤣

🌟 葱花碎牛蛋三文治 $32 (下午茶套餐)
估唔到除左米線,佢地啲三文治餐一樣咁吸引😚搽上牛油再烘既多士口感香脆、食落又有牛油香😋~中間既葱花碎牛煎蛋夠厚身😍幾足料喎~每啖都食到煎蛋同碎牛肉☺而且調味岩岩好,鹹香滋味🤤