2017-08-19 2125 瀏覽
朋友知道我鍾情西班牙菜。佢成日話要約我去試呢間西班牙私房菜。佢讚不絕口。講左好耐,今日終於夾到時間又 book 到位,展開味蕾之旅。餐廳喺上環樓上鋪,門口簡簡單單。用上黑色同紅色主詷,貫徹西班牙風味。Open kitchen 可睇到廚師精心為客人製作美食。地下面放左呢張油畫,美!餐廳店員很親切,為我地介紹每道美食。Tomato bread,麵包喺由西班牙運到。淸甜脆口,美味呢款 Tapas 好讃 ,店員提議我地要飲個湯底,濃濃魚香,清甜。接著 Tapas - 墨魚, 蒜味烤墨魚配呢個sauce 好好味。綠色sauce 質感似泡沫,有少少辣同番茜味。蒜片蝦,濃濃蒜香,蒜片都比我吃光光凍蕃茄湯食完濃味佳肴,要用 sherbet 清新一下味蕾,繼續味蕾之旅主萊就喺西班牙海鮮飯, 美味我欣賞呢款甜品,靚靚造型 👍真的一試難忘 的落入凡間的美食。

餐廳喺上環樓上鋪,門口簡簡單單。

地下面放左呢張油畫,美!

餐廳店員很親切,為我地介紹每道美食。

Tomato  bread

Clams  in  green  sauce
Grilled  Cuttle  Fish  with  Garlic  Foam

蒜片蝦,濃濃蒜香,蒜片都比我吃光光
Garlic  Shrimp

凍蕃茄湯
Gazpacho

Mixed  fruit  sherbet

主萊就喺西班牙海鮮飯, 美味

Seafood  Paella

我欣賞呢款甜品,靚靚造型 👍
Tiramisu  Foam

真的一試難忘 的落入凡間的美食。
2017-08-14
Tomato  bread