約了女朋友食晚飯,深知佢喜愛意大利菜,梗係要搵間有口碑既餐廳,所以就搵左M3 italian。 係大圍站落車,行左5分鐘都唔駛就到左間餐廳。一入到去,好多客人,坐無虛席。我同女友被安排坐bar 枱,別有一番風味。 間餐廳既裝飾高尚簡約,空間感好充足。 侍應服務態度簡直係一流。睇完個menu之後,就叫左個M3 salad,阿拉斯加長腳蟹意大利飯,西班牙乳豬配薯蓉和紅菜頭,加埋個飯後甜品巴伐洛娃蛋白餅。個M3 salad非常足料有香草烤雞,挪威三文魚,帕爾瑪火腿,羊奶芝士,蕃茄乾,什菜沙律同埋麵包粒。仲有白醋,黑醋同埋沙律醬,任君選擇。係一碟既開胃又健康既前菜,算是M3 其中一個既signature dish。跟住黎既就係阿拉斯加長腳蟹意大利飯。 我係一個蟹肉發燒友,蟹肉足料鮮甜,呢碟意大利飯真係又香又好好味,一定要俾個like先。再黎既就係全晚焦點乳豬薯蓉伴紅菜頭。好多人一聽到乳豬即刻唸到肥膩呢兩個字。但我想講既係呢隻乳豬一d都唔肥膩,仲要係皮脆同啖啖都係肉,d醬汁非常配合,帶出到乳豬肉既味道,令人一試難忘。呢道絕對係M3既另外一道signature dish。而家唸番起都想再食過。食完

,算是M3 其中一個既signature dish。

食完頭盤主菜,梗係要食埋個dessert先大滿足啦。 我地點左個巴伐洛娃蛋白餅。上面係一層cream籠罩住底層既雪糕,仲伴有生果,另外仲有熱情果汁可選擇,味道層次豐富。再見到女友燦爛既笑容,可想而知係一個幾attractive既dessert

巴伐洛娃蛋白餅

西班牙乳豬